Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

PLANTON - VRT NA DLANU
Goran Markovanović i Mario Salai osmislili su aplikaciju PlantOn, koja malim obiteljsko poljoprivrednim gospodarstvima pruža siguran plasman , a kupcima kvalitetno i zdravo povrće. Korisnik aplikacije izravno je povezan s proizvođačem, od kojeg je zakupio vrt, a koji za njega uzgaja povrće te mu šalje sav urod iz tog vrta na kućnu adresu. Kupac uplatom usluge, koja obuhvaća sve troškove održavanja vrta, osigurava poljoprivrednicima fiksna mjesečna primanja tijekom cijele godine, a OPG više ne treba brinuti o plasmanu i prodaji svoga povrća. Sve aktivnosti s polja dostupne su zakupcima vrtova putem PlantOn aplikacije pa mogu u svakom trenutku vidjeti svoj vrt. Na ovaj način kupac dobiva zdrave, lokalno uzgojene namirnice. Dostava svježeg povrća iz slavonskih i baranjskih vrtova moguća je u sve dijelove Hrvatske.
“PlantOn aplikacija otvara i nove prilike za zapošljavanje poljoprivrednika, a bolji nadzor kvalitete i planiranje količine proizvoda smanjuje rizik od prevelike, nepotrebne proizvodnje i bacanja hrane. Prilikom najma vrta i na početku sadnje sav urod je već prodan, što pruža OPG-ima sigurnost i dodatnu motivaciju, a Izravnom dostavom osigurava se bolja higijena i svježina povrća. PlantOn sustav omogućava da se prihod zadrži u rukama “malih” ljudi, čime će se zadržati kupovna moć i poboljšati ekonomija ruralnih dijelova Hrvatske.” naglasio je Goran Markovanović, jedan od autora projekta.
Na web stranici www.planton.me moguće je odabrati jedan od tri paketa, ovisno o potrebama - Obiteljski (osam vrsta povrća), Prilagođeni (kupac sam odabire kulture) ili Poslovni namijenjen samo poslovnim subjektima (na velikim površinama uz uzgoj kultura po izboru). Dok su prva dva zanimljiva privatnim korisnicima, treći paket pogodan je za poslovne subjekte, kao što su restorani i hoteli. Ako je jednoj osobi vrt prevelik za najam, može se udružiti s prijateljima i podijeliti troškove. U obiteljskom paketu, proizvođač je dužan na jednoj parceli uzgajati osam vrsta kultura, no autori projekta potiču proizvođače da nakon branja posade i dodatne vrste povrća, kako bi kupac bio zadovoljan i nastavio koristiti uslugu.
Osim uzgoja povrća, aplikacija nudi i sezonske nutricionističke savjete i recepte.
Pripremio: Tomislav Radić
Snimke: Goran Markovanović