Jeruzalem Ormož i POP ART vina za ljetne večeri


Ljeto je u punom zanosu, a spas od visokih temperatura najbolje je potražiti u debelom hladu uz dobro ohlađena osvježavajuća pića i lagane ljetne zalogaje. Na jednom takvom druženju u utorak 13.srpnja u samom srcu Zagreba, u restoranu Lari&Penati kušala su se na pravu temperaturu ohlađena Jeruzalem Ormož i POP ART vina a za maštovite zalogajčiće bio je zadužen Igor Tomljenović. Kušalo se: pjenušce Muškatna penina, Art Edition i vina sauvignon & sivi pinot, muškat ottonel, chardonnay i POP ART vina.

Ormoški enolozi prije početka ovogodišnjeg ljeta predstavili su novo vino koje dopunjuje ponudu linije bijelih vina Jeruzalem Ormož. To je Muškat Ottonel. Muškatna aroma, sladak okus i ima manji sadržaj alkohola osiguravaju lakoću i svježinu. Muškatna penina proizvedena je postupkom charmat

Vinski podrum Puklavec Family Wines robnom markom vina Jeruzalem Ormož i predstavlja dva nova proizvoda koja predstavljaju vino u potpuno novoj kategoriji zabavnih vina. Mogu se opisati kao otkačena, posebna, drugačija, šarolika i ponajprije, zabavna. Ta nova vina označuju i novi vinski pokret koji se na svjež i drugačiji način obraća mladima. Nova Pop Art vina komuniciraju bojama, vole ekstreme i igraju se elementima animiranih crtića, ikona te retro futurističkih elemenata. Vinski dvojac POP ART uključuje mušku i žensku varijantu koje se međusobno razlikuju okusom, ali i karakterom. U podrumu kažu da je muškarca i ženu teško zadovoljiti istom bocom vina, zato su kreirali različite boce: za njega polusuhi cuvée od sorti sauvignon i chardonnay, a za nju slatki muškat koji je kombinacija sorti – muškat ottonel i žuti muškat.

Vinarija Puklavec Family Wines iz Ormoža u svom portfelju ima i brend Seven Numbers koji je ekskluzivna linija njihovih najboljih vina za gastronomiju, izvozni brend za strana tržišta puklavec & friends, njihova makedonska crvena vina Instinct te tradicionalni slovenski brand Ljutomečran. Njihova vina su svježa, voćna i u vrhu su gastro scene. Prošli tjedan su tako na Decanter World Wine Awards 2021 osvojili rekordne 24 medalje za svoja vina, od čega 2 zlatne, 6 srebrnih i 16 brončanih.

Pripremio: Tomislav Radić
Snimke: Marko Čolić