Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

ODRŽAN 8. PINK DAY
Na natkrivenoj otvorenoj terasi novozagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti( MSU) održan je 8. Pink Day - Međunarodni festival ružičastih vina, pjenušaca i šampanjaca.
Nastupilo je pedeset vinara s više od 100 etiketa ružičastih vina. Dio Festivala Green in Pink ugostio je desetak hrvatskih proizvođača ekstra djevičanskog maslinovog ulja.
Na festivalu je u suradnji s Miva Galerijom vina, organiziran Masterclass - Svijet ružičastih šampanjaca grupacije Moët Hennessy powered by Premium Visa. Prezenter je bio ambasador brenda Ted Lelakas.Održane su i radionice: Ružičasta Austrija, powered by Austrian Wine koja je organizirana uz pomoć Ureda Saveznog Ministarstva poljoprivrede, regija i turizma pri Veleposlanstvu Republike Austrije, a bila posvećena austrijskim roséima, te radionici ekstra djevičanskih maslinovih ulja, Istra: kraljica maslinovog ulja powered by Catering Lisak, pod vodstvom poznatog istarskog maslinarskog eksperta Edija Družetića.
Pink Day je po prvi puta imao i zemlju partnera – Republiku Austriju – te se svečanom otvorenju pridružio i austrijski veleposlanik, Njegova Ekselencija Josef Markus Wuketich u društvu konzula Gerharda Götza i direktorice EBRD-a Hrvatska, Victoria Zinchuk a festival je službeno otvorio predsjednik Gradske skupštine grada Zagreba Joško Klisović.
Ove godine na Pink Day-u je organizirana i prodaja vina, s obzirom da su vinarima prošla i ova godina bile izuzetno teške, a svaki vinar je od festivala dobio ružičaste vrećice sa znakon Pink Daya, za prodaju svoga vina. Također, Pink Day je nastavio i s nagrađivanjem najmaštovitije i najkreativnije uređenog izlagačkog stola. Prošlogodišnju nagradu, ružičaste Jimmy Choo cipele, osvojila je talijanska vinarija Bottega, a ovoga puta dodijeljene su četiri nagrade. Glavna nagrada, ponovno ružičaste Jimmy Choo cipele – ovoga puta model Smokey - vrijedan tisuću dolara osvojila je Enosophia iz Feričanaca, dok su ostale tri nagrade bile jednakopravne. Umjetničko djelo „DESIDERIO N°1 ART MUST BE TASTED“ austrijskog umjetnika Andrewa Stixa, izrađeno specijalno za Pink Day, otišlo je vinariji Kutjevo, kolekciju Priveé kozmetike Nikel, hrvatske inovatorice Mirjane Brlečić dobila je uljara Buršić, a posebni zatvarač za boce Coravin u vrijednosti 300 eura, osvojila je vinarija Belje.
U okviru mini projekta „Drink Pink“ koji je nezavisno od Pink Daya zamišljen u sklopu koncepta iVino, osnivača novinara Ane Rogač i Ive Kozarčanin stručni ocjenjivački žiri je ocijenio najbolja ružičasta vina Po njihovom sudu su dva najbolja mirna roséa, oba s osvojenih 87 bodova, Trs Franka 2020.iz Iloka i Poletti Rosella 2020. iz Višnjana, a Kurtalj Brut Rosé je najbolji pjenušac.
Svi posjetitelji uz ulaznicu su na dar dobili ružičaste naočale – da bi nakon dugog pandemijskog razdoblja svijet pokušali pogledati na vedriji i optimističniji način, a hladovinu u ovim vrućim danima našli su u WOW kutku powered by Kraš gdje su se opustili u udobnom namještaju Meblo Kare - uz fine čokolade.
Pripremio: Tomislav Radić
Snimke: Marko Čolić