Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Testament i Black Island Winery
Dvije sestrinske vinarije, vinarija Testament iz Jadrtovca pokraj Šibenika i vinarija Black Island Winery iz Smokvice na Korčuli u vrlo kratko vrijeme otkako postoje napravile su ozbiljan proboj na tržište sa svojim etiketama. Malo je vinoljubaca danas u Hrvatskoj koji ne znaju za brendove poput The Dalmatian Dog ili Testament ili Merga Victa. Upravo se iza tih etiketa kriju vrhunski babići i pošipi od kojih su enolozi tih vinarija napravili svjetska vina. O tome najbolje svjedoči broj medalja na najznačajnijim ocjenjivanjima vina, IWC-u i Decanteru s kojima su se prošle godine njihova vina vratila u Hrvatsku, a osobito je važna prva zlatna medalja koju je jedan babić dobio na Decanteru, a pripala je upravo babiću The Dalmatian Dog. Nije to mala stvar za vinarije koje postoje tek 3 godine, a što je najbolje, uspjeh ni ove godine nije izostao.
Četiri nove etikete Testamenta i Black Island Wineryja upravo su ovjenčane nagradama na prestižnom vinskom natjecanju IWC u Londonu.
Srebrnu medalju dobio je Testamentovom Tribidrag 2018. i 92 boda s napomenom uz kušanje: “Nos borovnica, prevladava cimet uokviren izdašnim aromama vanilije i hrasta. Lijepo uravnoteženo i osvježavajuće. Potencijal za odležavanje.”
Brončanu medalju osvojio je korčulanski pošip The Dalmatian Dog 2019. (Black Island Winery) koji je ocijenjen kao „vino sa stilom i podatnim aromama citrusa i kruške.“
Brončana medalja stigla je i za Testament Prošek Babić 2018. opisan kao „prošek s aromama slatkog voća, notama čaja i začinskog bilja.“
I na kraju, Testament Opolo Brut, pjenušavo rosé vino od babića, dobilo je medalju s IWC preporukom.
Inače, sva četiri vina bila su dostupna za kušanje na predstavljanju obaju vinarija u zagrebačkoj vinoteci Vintesa na događanju „Subota u Vintesi“ koje uvijek okupi brojne ljubitelje vina jer tada imaju rijetku priliku, obično rezerviranu samo za profesionalce u branši, premijerno kušati vina koja se tek pripremaju izaći na tržište.
Osim već spomenutih etiketa, vinarije su predstavile još dva noviteta: prvi, Merga Victa Pošip 2020. čiji je prethodnik osvojio srebrnu medalju na Decanteru prošle godine, a znalci kažu da je ove godine još i bolji i, drugi, macerirani pošip koji ima zanimljivu priču oko nastanka: naime, tijekom prerade pokvarila se preša pa je Testamentov enolog Juraj Sladić odlučio odgovoriti na izazov i poigrati se s prirodnim kvascima i drugačijom tehnologijom maceracije. Rezultat je 15.000 butelja elegantnog i pitkog orangea ugodne aromatike i vrlo harmoničnog okusa – Pošip Zenit 2018.
Na radost brojne ženske publike rosé mjehurići od babića – Testament Opolo Brut 2019. - već su u prodaji, a ostali noviteti na tržištu će se naći za dva do tri tjedna.
Pripremio: Tomislav Radić
Snimke: Marko Čolić