8. PINK DAY FESTIVAL
8. Pink Day - Međunarodni festival mirnih i pjenušavih ružičastih vina – zajedno sa svojim dijelom posvećenim ekstra djevičanskom maslinovom ulju GREEN IN PINK, održat će se 29. svibnja 2021. na otvorenoj natkrivenoj terasi Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu. Naravno, stolovi će biti razmaknuti i sve će se održati strogo prema propisanim epidemiološkim mjerama zaštite za sve izlagače i posjetitelje. Festival partner je VINISTRA.
U programu PINK DAY-a održat će se i Masterclass - Svijet ružičastih šampanjaca grupacije Moët Hennessy powered by Premium Visa i radionica: Istra, kraljica maslinovog ulja powered by Catering Lisak.
I ovoga puta nagradit će se najkreativnije uređene izlagačke stolove. Ružičaste Jimmy Choo cipele, prošli puta je osvojila talijanska vinarija Bottega, a ove godine dodijelit će se 3 nagrade za najkreativnije stolove. To će ponovno biti ružičaste Jimmy Choo cipele – ovoga puta model Smokey vrijedan tisuću dolara, umjetničko djelo „DESIDERIO N°1 ART MUST BE TASTED“ austrijskog umjetnika Andrewa Stixa, izrađeno specijalno za PINK DAY te set Nikel Privé kozmetike autorice Mirjane Brlečić.
PINK DAY će kao i uvijek do sada okupiti veliki broj vinara s ružičastim vinima i ružičasto odjevenih, ili ružičastim ukrašenih, posjetitelja željnih druženja nakon dugih, zimskih i „lockdown“-ovskih dana.
Pripremio: Tomislav Radić
Snimke: Rene Karaman