Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Predstavljena Santa Elisabetta

Perjanica obitelji Benvenuti, vino Santa Elisabetta iz berbe 2016. je premijerno predstavljena u petak 23. listopada 2020. na vidikovcu Amadria parka u Opatiji, ispred hotela Royal.

Lanjsko, prvo izdanje tog posebnog vina polučilo je veliko zanimanje te je rasprodano u nekoliko tjedana nakon što se pojavilo na tržištu. Niti za aktualnom, novom berbom interesa ne manjka, jer je lista rezervacija već i prije promocije značajno nadmašivala raspoložive količine.

Na predstavljanju Nikola Benvenuti među ostalim je rekao:
“Zaista smo bili iznenađeni izvrsnom reakcijom publike na prošlogodišnju Santa Elisabettu, tako da smo ove godine prilikom finalne kreacije novog vina, iz berbe 2016., osjećali jako veliku odgovornost. Sad kada je ljestvica postavljena tako visoko i kad su očekivanja kupaca velika, valja sve to opravdati. Naravno u vinogradu i podrumu se nije ništa promijenilo. Radi se o istom položaju Santa Elisabetta na nadmorskoj visini od 330 metara, s visokim udjelom lapora i vapnenca, gdje smo rigoroznim smanjivanjem prinosa kratkim rezom i zelenom berbom eliminirali više od pola uroda, kako bi preostalo grožđe preuzelo na sebe sve nutrijente i dalo nam najvišu moguću kvalitetu. Selekcija je rađena višestruko i u vinogradu i u podrumu. Konačni blend, to jest odabir bačvi i njihov omjer smo napravili komisijski, zajedno s nekima od najcjenjenijih domaćih poznavatelja vina, novinara i sommeliera kao što su Danijela Kramarić, Rene Bakalović, Davor Butković, Sandi Paris, Emil Perdec, Tihomir Purišić, Filip Savić i Saša Špiranec. Tako smo dabrali omjer koji je nudio najviše aroma i drugih značajki vina i onda smo napunili u boce.”

Santa Elisabetta je vino od terana, sorte po kojoj je vinarija Benvenuti prepoznata kao jedna od vodećih glede kvalitete. Međutim, želja Alberta i Nikole Benvenutija je da se sa Santom Elisabettom teran podigne na još veću razinu te da se uspostave sasvim novi standardi kvalitete. Proizvedena je u limitiranoj količini od 3400 boca zapremnine 0,75 litara i 100 magnuma zapremnine od 1,5 litara. Na promociji je još predstavljen i Teran Anno Domini 2017, također premijerno. Radi se o najvažnijem vinu vinarije, tržišno značajno dostupnijem od Santa Elisabette, a s kojim su i do sada osvajali najveća svjetska priznanja poput prestižne Decanterove platinaste medalje.