Dame koje piju samo najbolje

Popele su se na 26. kat na Rooftop Lateral u Zagrebu( neboder u Strojarskoj ulici). One su članice Udruge Žene i vino(Women on Wine, WOW). Organizirala su predstavljanje četiri vinarije koje su ove godine osvojile medalje na najpoznatijem svjetskom ocjenjivanju vina, londonskom Decanteru. Svoja nagrađena vina odabranoj publici vinoljubica i vinoljubaca i medijima predstavili su vinarija Cattunar (platinasta medalja za vino Nonno 4 Terre 2015), vinarija Pilato (zlatna medalja za vino Malvazija Istarska 2019), vinarija Košćak (srebrna medalja za Sauvignon 2019 ) i vinarija Kopjar (srebrna medalja za vino Graševina te još četiri brončane medalje za ostala svoja vina). Na Decanterovom ocjenjivanju u Londonu od 200 prijavljenih hrvatskih vina njih čak 170 osvojilo medalje. Od toga tri su platinaste i 11 zlatnih, a ostala su srebrne i brončane. Tri hrvatske platinaste medalje - Cattunarov Nonno 2015, Kozlovićeva Selekcija Malvazija 2017 i Kutjevačka Graševina de Gotho 2018, bila su najbolje ocjenjena hrvatska vina.
WOW-icama i drugim prisutnim vinoljupcima vina su predstavili Luka Koščak, mladi enolog iz Novog Marofa koji je sa svojim Sauvignonom osvojio čak 92 decanterova boda (srebro); Robert Kopjar, donio je svoju srebrnu graševinu i brončani chardonnay; Sanjin Pilato koji je dobio zlato za svoju s 95 bodova ocjenjenu svježu malvaziju i Vesna Belir Cattunar sa svojim platinastim Nonom koji je osvojio čak 97 bodova, a odnjegovan je u sklopu projekta „4 terre“ (4 zemlje – crvena, siva, crna i bijela ). Kušalo se i Pjenušac blanc de noir, vinarije Košćak, Malvaziju Sur lie Pilato i Teran Kapi vinarije Cattunar.
Prezentacijom su dirigirale art-direktorica WOW Udruge, Vlasta Pirnat,vinska connoiseurka Manuela Maras i poduzetnica Ana Lisak.
Zagrebačka, ali i riječka i splitska ženska vinska udruga WOW sljedeće godine slave 10.godišnjicu.

Pripremio: Tomislav Radić
Fotografije: Mario Draušnik, Juraj Sremec