Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Dame koje piju samo najbolje

Popele su se na 26. kat na Rooftop Lateral u Zagrebu( neboder u Strojarskoj ulici). One su članice Udruge Žene i vino(Women on Wine, WOW). Organizirala su predstavljanje četiri vinarije koje su ove godine osvojile medalje na najpoznatijem svjetskom ocjenjivanju vina, londonskom Decanteru. Svoja nagrađena vina odabranoj publici vinoljubica i vinoljubaca i medijima predstavili su vinarija Cattunar (platinasta medalja za vino Nonno 4 Terre 2015), vinarija Pilato (zlatna medalja za vino Malvazija Istarska 2019), vinarija Košćak (srebrna medalja za Sauvignon 2019 ) i vinarija Kopjar (srebrna medalja za vino Graševina te još četiri brončane medalje za ostala svoja vina). Na Decanterovom ocjenjivanju u Londonu od 200 prijavljenih hrvatskih vina njih čak 170 osvojilo medalje. Od toga tri su platinaste i 11 zlatnih, a ostala su srebrne i brončane. Tri hrvatske platinaste medalje - Cattunarov Nonno 2015, Kozlovićeva Selekcija Malvazija 2017 i Kutjevačka Graševina de Gotho 2018, bila su najbolje ocjenjena hrvatska vina.
WOW-icama i drugim prisutnim vinoljupcima vina su predstavili Luka Koščak, mladi enolog iz Novog Marofa koji je sa svojim Sauvignonom osvojio čak 92 decanterova boda (srebro); Robert Kopjar, donio je svoju srebrnu graševinu i brončani chardonnay; Sanjin Pilato koji je dobio zlato za svoju s 95 bodova ocjenjenu svježu malvaziju i Vesna Belir Cattunar sa svojim platinastim Nonom koji je osvojio čak 97 bodova, a odnjegovan je u sklopu projekta „4 terre“ (4 zemlje – crvena, siva, crna i bijela ). Kušalo se i Pjenušac blanc de noir, vinarije Košćak, Malvaziju Sur lie Pilato i Teran Kapi vinarije Cattunar.
Prezentacijom su dirigirale art-direktorica WOW Udruge, Vlasta Pirnat,vinska connoiseurka Manuela Maras i poduzetnica Ana Lisak.
Zagrebačka, ali i riječka i splitska ženska vinska udruga WOW sljedeće godine slave 10.godišnjicu.

Pripremio: Tomislav Radić
Fotografije: Mario Draušnik, Juraj Sremec