Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Pjenušavi Zagorci na Vuglecu


Na Vuglec bregu kod Borisa Vugleca, u zatišju između dvaju napada korone, dakle nedavno, pjenušavo vino teklo je " potocima". Na Pjenušavi zagorski doručak u vinogradu došlo je više stotina vinoljubaca koji su se razmili po Vuglecovom etno selu koje uz restoran ima desetak zagorskih kuća koje izvana djeluju kao seoske a unutrašnjost je luksuzno uređena. Od Krapinskih toplica udaljen četiri kilometra Vuglec brijeg već godinama privlači goste zbog domaće hrane i vina iz vuglecove vinarije. Došle su mnoge obitelji pa su djeca mogla jahati na poniju a mogli su se koristiti i tereni za tenis i male sportove. Na prostranoj lijepo održavanoj livadi s pogledom na brežuljkasti vinogradski krajolik bile su postavljane ležaljke koje su livadu pretvorile u zagorsko brdsko sunčalište,
Pili su se pjenušci zagorskih vinara Borisa Vugleca, Borisa Drenškog Bodrena, Hrvoja Petrača i Tomislava Bolfana. Uz mjehuriće, jagode i trešnje doručak su pripremili restoran Vuglec breg , mljekara Veronika i mesnica Vugrinec. Jele su se salame, kobasice, tvrdo kuhana jaja, razni sirevi, kuhana šunka i bakini kolači i još mnogo toga.
Uz pjenušava vina, koja su se točila na početku događanja uz zagorski doručak, na programu je bio »En primeur zagorskih vina“ - premijera jednog novog vina ili nove berbe (posebnog vina po izboru pojedine vinarije). U ovome dijelu programa domaćin Boris Vuglec predstavio je novo vino “Zagorski bregi” - mješavinu tradicijskih zagorskih sorti (graševina, kraljevina, zeleni.silvanac i belina).
Tomislav Bolfan je premijerno točio svoj macerirani Sivi pinot orange (2017), Petrač novu Karizmu (2017), a Bodren je ponudio nekoliko svojih slatkih predikatnih vina.
Nakon nedavnog vikend-piknika u trsju kod obitelji Kos-Jurišić kod Nespeša u Svetom Ivanu Zelini , Pjenušavi doručak kod Vugleca osmislila je promotorica vina Marija Vukelić.
Pripremio: Tomislav Radić
snimke: Marko Čolić