Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Branitelji zauzeli središte Zagreba

Gotovo tjedan dana branitelji su vladali središnjim zagarebačkim trgom Trgom Bana Jelačića.
Udruga branitelja Panonija iz Bošnjaka pet kilometara od županje, koja okuplja 32 temeljna i oko 100 pridruženih članova dvaput godišnje dolazi u Zagreb kako bi ponudila razne proizvode. Ovog puta od 15. do 20. 06. 2020., bilo je 50 izlagača.
Kako to priliči Slavoncima, najviše je bilo kulina, kulenove seke i drugih kobasica, čvaraka i slanine ali nudilo se i med, voćne rakije sir, rukotvorinine i suvenire.
Predsjednik Udruge je Pavo Baotić koji je rat proveo u 131. žuanijskoj i 109. vinkovačkoj brigadi i u posebnoj jedinici MUP-u pčelar je sa 60 košnica koje nosi na pašu u Bošnjačke virove i u Rajevo selo ali od nedavno nudi i suhomesnate proizvode.
Nenad Kračun Buco iz Pete vinkovačke brigade "Sokolovi", tajnik Udruge, već dugo je u mesnom poslu sa špekom , kobasicama , kulenom i svime što se može dobiti od svinja Landras i Duroc.
Zdenko Salijević iz Valpova, bio je u Vojnoj policiji na području Osijeka i Belišča. Sada se bavi rukotvorinama pa je u Zagrebu ponudio predmeta sa zlatovezom, lijepo ukrašene čuturice,ženske pojaseve, posebne kravate, razne torbice i bizovačke nošnje za bebe.
Iako je bilo i kišnih dana, nakon dugog razdoblja za vrijeme kojeg na glavnom zagrebačkom trgu nije bilo događanja Zagrepčani i turisti kojih ipak ima, ali dakako ne u onom broju kao što ih je bilo prije pandemije, pokazali su veliko zanimanje za braniteljske proizvode ali i za čobanac koji se služio uz slavonska vina. Dobrog vina i kulina to je Slavonija.

Pripremio: Tomislav Radić