Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Fiolić i najava Zadar Wine Festivala
U prepunom wine baru zagrebačke kavane Procaffe, upravo na svjetski Dan (pijenja) vina, 18. veljače, održani su jubilarni, dvadeseti "Vinski razgovori s novinarom Tomislavom Stiplošekom". Vinski razgovori su zabavno-edukativne interaktivne radionice bogate sadržajima koje su prilagođene i vinskim znalcima i ljubiteljima vina koji tek uče.
Stiplošekovi vinski gosti ovaj su put bili sommelieri Ivan Stiblik i Mladen Maraš, koji su publici "Vinskih razgovora" predstavili Vina i likere Fiolić iz Zadra te najavili Zadar Wine Festival.
Četvrto izdanje Zadar Wine Festivala održat će se 27. i 28. ožujka 2020. godine, u zadarskom Arsenalu, 500 godina starom spomeniku kulture koji svojim izgledom privlači turiste sa svih strana svijeta.
"Zadar Wine Festival je zamišljen da prvenstveno okuplja ljude iz struke ali i druge ljubitelje vina. S obzirom da i sam dolazim iz ugostiteljstva, kad god čujem informaciju od vinara da su na Zadar Wine Festivalu dogovorili neku suradnju, budem zadovoljan i znam da radimo dobar posao.", istaknuo je Ivan Stiblik, organizator Festivala.
Nakon informacije o festivalu u Zadru, predstavljena su vina Fiolić. Obitelj Fiolić iz Zadra počela je proizvodnju vina 2006. godine najprije eksperimentirajući u skromnim uvjetima. Entuzijazam, želja i ljubav prema vinarstvu, ali i veliki uspjeh na vinskim natjecanjima doveli su do toga da su Fiolići 2016. godine osnovali vinariju te povećali proizvodnju.
Prvo je ponuđena Maraština cvjetnih, sorti svojstvenih aroma i ugodne kiseline, koja se sljubjuje s laganijim jelima, bijelim mesom i ribljim specijalitetima. Drugo je vino bio Rose od sorti plavina i grenache, suho vino čiji okus dugo traje u ustima i može se piti uz široku paletu jela ili samo kao aperitiv. Potom je slijedio Cuvée od grenachea i syraha, odležavan 8 mjeseci u barrique bačvi; sočno i pitko vino koje odiše laganom svježinom i voćnosti, uz pikantne note papra te zaokruženog i postojanog okusa. Merlot ugodnog i bogatog, zrelog mirisa, odležan 18 mjeseci u barrique bačvama ima čvrste tanine, solidno tijelo i fine začinske note u retrookusu.
Na popisu premijera i pretpremijera na Vinskim razgovorima našlo se još jedno vino. Bila je to Maraština sur lie, vino s velikim potencijalom koje još nije na tržištu.
Osim vina, obitelj Fiolić proizvodi liker od višnje maraske i liker od smokve za kojeg su dobili razna domaća i međunarodna priznanja i nagrade. Likeri se proizvode tradicionalnom metodom "hand made", a posebnost je i da se u proizvodnji koristi desalinizirana morska voda, dajući tako likerima jedinstven okus.
Vina su pratili zalogaji, plate sa suhomesnatim proizvodima tvrtke Buretić Bregi i sirevima mljekare Latus.
Vinske razgovore i ovog puta upotpunio je književni kutak predstavljanjem još jedne knjige u izdanju tvrtke Beletra.
"Skrivam u svom Srcu Ljubavi, Ljubavi svih vrsta. Raznih kao otisak prsta. Nijedna ista, a svaka čista…" - početni su stihovi jedne od pjesama zbirke kojom je, kroz devet poglavlja, na 300 stranica oplemenjenih energičnim i senzualnim ilustracijama Dalibora Talajića, autor Davor Krivski stihovima opisao svoj doživljaj univerzalnog principa ljubavi. Autor zbirke "Kolekcionar ljubavi svih vrsta" Davor Krivski također je i sommelier, barist ali i svestrani poslovni čovjek.