Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Slatke priče uz vino

'Vinom uz slasticu'. Uz pet odabranih vina predstavljeno je pet slastica u .kavani Procaffe u Zagrebu.

Počelo je sa Cheese cakeom sa zrncima šipka i suhim Škrletom Lagena Winery 2019, kojeg je predstavio moslavački vinar Sven Đozo.

Iz zagorske Hrašćine stigao je Tomislav Bolfan, pionir hrvatskog eko vinarstva, koji je uz Tiramisu preporučio svoj poluslatki Riesling Primus Bolfan 2015, osvajač bronce na najznačajnijem ocjenjivanju vina na Decanteru u Londonu. U Procaffeu su posebno ponosni na svoj Tiramisu kojeg nije lako 'pomiriti' s vinom, ali Bolfan je procijenio da se s bogatstvom okusa ove slastice sasvim dobro nosi njegov pravi 'petrolejski' Riesling. Tu su kombinaciju novinari proglasili najboljom na događaju'Vina uz slasticu', koji su organizirali prijatelji vina novinari Renata Cisar i Mustafa Topčagić.

Belje već dugo ima brižno odnjegovana vina koja unatoč velikim količinama zadržavaju 'boutique' kvalitetu. Takav je i njihov polusuhi Rosé 2018, majstorski spravljen od pinota crnog i cabernet sauvignona koji je sljubljen s Panna cottom.

Što bi bile slastice bez fino perlanih mjehurića? Odgovor na to dala je Vinarija Jagunić s Plešivice, hrvatske Champagne. Čast da predstavi pjenušac La Bulle Rosé dobio je najmlađi član obitelji Jagunić Zvonimir. Taj extra sec pjenušac od portugisca i crnog pinota, proizveden klasičnom metodom pio se uz Savijaču sa šumskim voćem.

Premijerno 'Vino uz slasticu' završeno je uz premijerno vino - Rubin Pinot noir Fadan 2018. To je bilo prvo predstavljanje Vinarije Fadan iz Zasadbrega kod Čakovca u Zagrebu za što je zaslužan veliki promotor međimurskih vina Marko Havaši. Vinar Igor Škvorc ugodno je iznenadio svojim laganim i pitkim Pinotom crnim, koji se izvrsno složio s Čokoladnom tortom Tkalča. Za ovu vinariju. nazvanu po Fadan bregu na kojem su vinogradi, sigurno će se još čuti.

Priredbu 'Vino uz slasticu' kao i dosadašnja 'Vina uz žlicu' pratila je destilerija Aura iz istarskog Buzeta sa svojim Karbun Ginom, Teraninom te likerima od Divlje kruške i Suhe smokve.
.
Pripremio.Tomislav Radić

Foto: Nikola Zoko