Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Zelina je naša navek puna čaša

Brojni gosti došli su na Dan Svetog Vinka kod Željka Kosa u klet na bregu iznad Svetog Ivana Zeline kako bi nazočili svečanom početku radova u vinogradu. Svake godine 22. siječnja u svim kletima u Hrvatskom zagorju , u Prigorju, u Slavoniji i Baranji slavi se Vinkovo, Vincekovo, Vincelovo ili Vinceška.
Kod Željka Kosa u Donjoj Zelini sviralo se i pjevalo, jela su se prigorska jela a i "spilo" se dosta Kraljevine
Željko Kos na 3,5 ha vlastitih vinograda i 1 ha vinograda u zakupu uzgaja Kraljevinu, Ranjski rizling, Chardonnay, Graševinu, Kerner i Crni pinot. Kos proizvodi i pjenušce Anita i Anita Rusola brut.
Grad Sveti Ivan Zelina ima bogatu tradiciju i jedini je grad u Hrvatskoj u kojem je tradicija održavanja vinskih izložbi stara gotovo stoljeće i pol.
Kraljevina je autohtona sorta Sjeverozapadne Hrvatske. Sinonimi su još Imbrina, Brina, Dišeća brina i Kralovina. Imbrine ima i u kalničkom vinogorju, a može se naći i u okolici Zagreba, na Varaždin bregu i u još nekim vinogorjima Sjeverozapadne Hrvatske.

Kraljevina je vino za druženje za sva godišnja doba a kod Željka Kosa na Dan Svetog Vinka družilo se do kasnih noćnih sati
Pripremio: Tomislav Radić
Snimke: Marko Čolić