Došlo je do gužva je na ulici u središtu Zagreba ispred trgovine sa vinima i delicijama Witrina u subotu 29.06. Brojnim zaljubljenicima u vino koji su se okupili te ljetne večeri složna braća Trdenić iz Popovače predstavili su šest ljetnih osvježavajućih vina.

Večer je započela usporednim kušanjem tri škrleta: Škrlet 2018. baršunastih kiselina ugodno je klizio niz nepca, Škrlet 2017. Private Collection dolazi sa biranih položaja i zavidne je svježine koju ugodno ispunjavaju arome citrusa i voća te nešto kasnije i badema a Škrlet 2015. Private Collection mnoge je natjerao da se zamisle nad onim što im je u čaši jer takva kremoznost i kompleksnost odudara od predrasude da je škrlet jednogodišnje vino.

Vrhunac večer bio je kratki nastup poznatog pjevača „Papagena“ koji je svojim baritonom otpjevao poznati refren pjesme „In vino veritas“ baš u trenutku kad se potočio Rosé koji je odmah stekao naklonost ženske publike. Polusuho vino s aromama jagode koje dolaze od cabernet sauvignona i aromama kupine za što je krivo nešto portugisca ostavlja u ustima izuzetan osjećaj svježine unatoč ostatku šećera.

Kušalo se i dva pinota: Pinot bijeli 2017. Private Collection i Pinot sivi Founders Reserve 2015.

Na završetku te vinske svečanosti na ulici ispred Witrine poslužen je Gewürztraminer 2017. Private Collection sa izraženim sortnim aromama i dobrim balansom kiselina i sladora. Čak je i nekoliko njemačkih turista koji su se pridružili degustaciji značajno kimalo glavom u stilu „sehr gut“.

Vinarija Trdenić nalazi se 60 kilometara od Zagreba na obroncima Moslavačkog gorja gdje su njihovi vinogradi od koji su neki stari i više od 100 godina. Prve vinograde zasadio je pradjed davne 1937. godine, a braća Trdenić, Krešimir i Tomislav su peta generacija koja njeguje obiteljsku tradiciju uzgoja vinove loze.