Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Otpor počinje ovdje - poručuju stotine španjolskih i francuskih poljoprivrednika

Španjolski i francuski poljoprivrednici blokirali su u ponedjeljak ceste duž granice obje države uoči izbora za Europski parlament prosvjedujući protiv, kako kažu, nepoštene konkurencije izvan Europske unije.

"Otpor počinje ovdje", pisalo je na velikom transparentu razvijenom na prosvjedu u kojem sudjeluju stotine poljoprivrednika i više od desetak organizacija.

Ranije ove godine farmeri su tjednima blokirali ceste u zemljama diljem EU-a, zbog rastućih troškova i poreza, birokracije, pretjeranih ekoloških propisa i nepoštene konkurencije jeftine uvozne hrane.

"Stvari su se samo pogoršale u posljednje vrijeme, moramo nešto učiniti. Farmi je sve manje. Moramo se spasiti i moraju nas čuti u Europi", rekao je Martí Planas iz organizacije Revolta Pagesa za La Vanguardia

Poljoprivrednici traže ono što nazivaju pravednijim tržišnim uvjetima, kao što su takozvane zrcalne klauzule koje se odnose na uvoz izvan EU za kojega smatraju da treba biti usklađen s istim standardima proizvodnje kao unutar EU. 

Foto: Instagram/Revolta Pagesa