Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Predsjednica EK Ursula von der Leyen želi promjenu smjera poljoprivredne politike EU-a

U svom glavnom govoru o stanju Unije u Europskom parlamentu u Strasbourgu, predsjednica Europske komisije, Ursula von der Leyen je najavila "strateški dijalog o budućnosti poljoprivrede u EU". 

"Trebamo više dijaloga i manje polarizacije", poručila je te svojim govorom naglasila važnost poljoprivrede u odnosu na stroge ciljeve Zelenog plana koje je postavila Komisija EU-a u prve četiri godine njezina mandata .

Zahvalila poljoprivrednicima 

Von der Leyen je istaknula jedinstvenu biološku raznolikost u Europi koju treba zaštititi, a koje su uz usluge ekosustava ključne za opstanak svih ljudi u Europi. 

"Istodobno, prehrambena sigurnost u skladu s prirodom ostaje ključni zadatak", naglasila je te se zahvalila poljoprivrednicima koji nas svakodnevno opskrbljuju hranom te dodala da je osnova poljoprivredne politike proizvodnja zdrave hrane.

Europa treba poljoprivredu i očuvanje prirode

Istaknula je kako je važna i neovisnost opskrbe hranom, a nju omogućuju naši poljoprivrednici. Naglasila je kako se to ne smije uzeti zdravo za gotovo. 

"Posljedice ruske agresije na Ukrajinu, klimatske promjene i s njima povezane suše, šumski požari i poplave, ali i nove obveze, sve više utječu na rad poljoprivrednika i njihove prihode. To ne smijemo zaboraviti. Mnogi se danas zalažu za održiviju poljoprivredu. Te nove izazove moramo svladavati zajedno s poljoprivrednicima i poljoprivrednicama. Samo tako možemo postići sigurnost opskrbe hranom i u budućnosti",  zaključila je. 

Govor u cijelosti pročitajte na ovom linku