Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

I u Rumunjskoj traže zabranu uvoza žitarica iz Ukrajine i to njihova Socijaldemokratska stranka. Pozivaju se na poteze drugih država srednje i istočne Europe, a koje takvim odlukama žele zaštititi domaću poljoprivredu.
Udruženje poljoprivrednika Češke također upozorava da imaju 40 posto više žitarica na zalihama nego lani u ovo doba, a kao razlog navode ukrajinski izvoz na europska tržišta.
Poljska je u međuvremenu pristala ukinuti zabranu tranzita ukrajinskih žitarica i prehrambenih proizvoda kroz zemlju, ali uz prisutnost deklaracije T1 te korištenje sustava SENT, koji omogućuje praćenje kretanja tereta kroz teritorij Poljske, rekao je Mykola Solskyy, ministar agrarne politike i prehrane Ukrajine.
Također, otkrio je danas ni da Rumunjska, Mađarska i Slovačka neće ograničavati tranzit poljoprivrednih proizvoda iz Ukrajine, ali su u tijeku pregovori o njihovom uvozu na područje tih zemalja.
Transport preko crnomorskih luka je i dalje otežan za što Rusija i optužuje Ukrajinu. Kažu kako sabotiraju sporazum tako što traže mito od vlasnika brodova za registraciju novih plovila i provođenje inspekcija.
O ovom će se sporazumu razgovarati idući tjedan, na sastanku ruskog ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrova i glavnog tajnika UN-a Antonia Guterresa.
Foto: Depositphotos/Sunday_Morning