Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Velika opasnost od izbijanja šumskih požara

Val visokih temperatura koji je obilježio početak ljeta se nastavlja. Ovakvo vrijeme pogoduje izbijanju šumskih požara, o čemu govori i Državni hidrometeorološki zavod, koji je za gotovo cijelo priobalje proglasio veliku, a za područje Šibenika, Visa, Mljeta, Pelješca i Malog Lošinja i vrlo veliku opasnost od požara. Ovakva procjena će se nastaviti i u sljedećim danima, stoji u objavi za medije Hrvatske vatrogasne zajednice

Kako pišu, prvi dan ljeta je, nažalost, potvrdio ove najave. Prema izvješću Vatrogasnog operativnog središta HVZ-a, jučer je u 11:11 sati ŽVOC Šibenik zaprimio dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Vodica predio Vrbica. Požarom je zahvaćeno oko 45 ha trave, niskog raslinja i makije.

U gašenju požara sudjelovalo je 66 vatrogasaca s 26 vatrogasnih vozila iz JVP-a Vodice i Šibenik DIP Šibenik te DVD-a Zaton, Brodarica-Krapanj, Grebaštica, Šibenik, Zablaće, Tisno, Pirovac, Bilice, i Vodice, jedan protupožarni zrakoplov Canadair te jedan protupožarni zrakoplov Air tractor. Lokaliziran je u 15:38, a ugašen u 21:30 sati.

Informaciju o požaru ilegalnog deponija na otoku Hvaru u uvali Zenčišće blizu Jelse, ŽVOC Split je zaprimio u 12:48. Na gašenju požara su sudjelovali DVD Jelsa, DVD Hvar i DVD Starigrad sa 9 vozila i 30 vatrogasaca. Požar je ugašen u 21:20 sati. Opožareno je 1500 m² deponija.

"Podsjećamo sve građane na zabranu spaljivanja vatre na otvorenom. Ukoliko vidite vatru ili dim, odmah zovite vatrogasce na 193", poručuju.