Njemački poljoprivrednici reagirali su na način kako je prikazana poljoprivreda, konkretno, mljekarstvo u nastavnim materijalima njihove djece.
Primjer sadržaja nastavnog materijala: "Mi smo jedina živa bića koja još uvijek u starosti piju mlijeko [...] Znanstvenici su već odavno dokazali da to ima zdravstvene posljedice."
A zatim slijedi popis, pišu njemački farmeri, koji bi se mogao, možda kopirati s PETA-e: Prekiseljavanje, nedostatak kalcija, višak estrogena, alergije, akne, neurodermatitis, astma, rak ... u osnovi je, prema ovom tekstu, mlijeko odgovorno za svaku civilizacijsku bolest. "I naravno oduzimamo ga teladima koja smiju piti mlijeko samo nekoliko sati nakon rođenja, a zatim više ne. Takve su izjave poznate iz krugova za zaštitu životinja. No, činjenica da se u školama pojavljuju kao nastavni materijal mnoge roditelje koji rade u poljoprivredi zbunjuje i ljuti."


Falsche Informationen zur Landwirtschaft in Schulbüchern - Was tun?

Schulbücher sollen Bildung vermitteln. Gerade im Bereich Landwirtschaft tun sie aber mit falschen Informationen oft das Gegenteil.

www.agrarheute.com