Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

U ABovo kampanji pišu: "Početkom godine objavili smo informaciju o poticajima koje Ministarstvo poljoprivrede daje nekaveznim proizvođačima. Tada nam se javio čovjek koji se bavi slobodnim uzgojem i koji je odbijen. Evo što je napisao:
“Bavim se uzgojem kokošijih jaja u slobodnom uzgoju gdje imam 350 kokoši i htio sam za mjeru 4.1. aplicirati povećanje na 2 000 . Međutim ekipa koja piše natječaje uvjetovala je da se može aplicirati za peradarstvo samo ako imate namjeru uzeti 20 000 kokoši nesilica. Za slobodni uzgoj kao i ekološki ne može se imati više od 4 000 koka nesilica koje moraju ići na redovtu ispašu kada raste vegetacija. Tako da se slobodno može reći da Država Hrvatska ograničava nas koji se bavimo slobodnim i ekološkim uzgojem.”

Radi se o tome da država daje poticaje samo za PODNE (ŠTALSKE) sustave držanja koka jer jedino ti sustavi zadovoljavaju uvjete natječaja. Naime, u podnim sustavima maksimalni dozvoljeni broj kako na kvadratnom metru je DEVET. Veliki proizvođači to, naravno, koriste maksimalno, a država ih potiče u tome. Profit je uvijek ispred dobrobiti i životinja i ljudi, ali ne zaboravimo, taj profit ovisi o nama, našim odabirima i odlukama.


Ab ovo kampanja

Početkom godine objavili smo informaciju o poticajima koje ministarstvo poljoprivrede daje nekaveznim proizvođačima. Tada nam se javio čovjek koji se bavi slobodnim uzgojem i koji je odbijen. Evo...

www.facebook.com