Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

U Osijeku otvorena banka hrane

Danas je u Osijeku otvorena banka hrane. Osnovao ju je Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Osijek, a čemu je prethodio projekt infrastrukturnog opremanja, u okviru kojeg je adaptiran skladišni prostor te nabavljen električni viličar. Ukupna vrijednost projekta iznosi 538.496,41 eura, od čega bespovratna EU sredstva iznose 197.723,23 eura.

Ravnatelj Uprave za stočarstvo i kvalitetu Zdravko Barać je istaknuo kako je projekt infrastrukturnog opremanja banke hrane u Osijeku, dio reforme Nacionalnog plana oporavka i otpornosti "Unapređenje sustava doniranja hrane u RH", u sklopu kojeg je investicija infrastrukturnog opremanja posrednika u lancu doniranja hrane i banki hrane vrijedna 3,9 milijuna eura, objavilo je Ministarstvo poljoprivrede.

Porast količine donirane hrane

Nadalje, ističu kako je poziv usmjeren i dalje na infrastrukturno opremanje posrednika u lancu doniranja hrane. Na raspolaganju je dva milijuna eura bespovratnih sredstava, a poziv je otvoren za prijave do 5. travnja 2024. godine.

Pored banke hrane u Osijeku, pokrenute su i banke hrane u Gradu Zagrebu, Međimurskoj, Krapinsko-zagorskoj, Koprivničko-križevačkoj, Vukovarsko-srijemskoj, Požeško-slavonskoj, Karlovačkoj i Virovitičko-podravskoj županiji.

Naglasili su kako je u 2023. godini donirano 1.861.874 kg hrane, što predstavlja porast od 19 posto u odnosu na količine donirane u 2022. godini i 15 posto u odnosu na 2021. godinu.

Foto: Depositphoto/alinatroeva