Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sretna nova 2018.
  • 01.01.2018. 07:30

Sretna Vam i plodna 2018! #10godina

Ulazimo u 2018. godinu u kojoj slavimo 10. rođendan Agrokluba

  • 442
  • 131
  • 0

Ostavili smo 2017. godinu iza sebe. Bila je to izrazito dinamična godina, prepuna događanja i izazova. U sektoru poljoprivrede svjedočili smo brojnim promjenama regulative, pa i čestim agrarnim raspravama i u široj javnosti. Pričalo se o potporama, različitim mjerama ruralnog razvoja, o kvaliteti hrane koju jedemo i nadzoru uvoza. I državno poljoprivredno zemljište bila je tema, a mnogo je tinte potrošeno i na važnost kupovine domaćeg proizvoda. Konačno da smo i tu temu ozbiljnije načeli. Kao šlag na tortu slučaj Agrokor protresao je širu javnost, a itekako ostavio traga na nacionalnu proizvodnju hrane. Pa i otvorio neka važna pitanja o kojima se očigledno nedovoljno ili neadekvatno promišljalo.

Kad pogledamo u nazad rekli bi - očekivano dinamično, ali i često nepredvidivih ishoda. Vrijeme u kojem živimo i djelujemo postaje sve brže, što za posljedicu ima zahtjevnije donošenje pravilnih odluka. Ostaje jedino vjera u sebe i rad kao univerzalna vrijednost i konstanta.

Realni optimizam?

Nova politička garnitura u nadležnom ministarstvu donijela je određene pomake naprijed, za sada još uvijek teško mjerljive, ali klima je zasigurno pozitivnija. I to je očekivano s obzirom na većinsku desnu orijentaciju žitelja ruralnih prostora. Promjena sintagme kako se ništa ne može poboljšati donijela je dozu opipljivog optimizma. Neki će tvrditi da je bazirana na demagogiji, ali ja bih toj tezi dodao činjenično realnu sporost razvoja demokracije kao i probleme upravljanja velikim sustavima. Neka na koncu budućnost da konačnu ocjenu.

Sami podatak da je određena količina svježeg novca, skupa s razvojnim poslovnim planovima, ušla u poljoekonomiju značit će više rada i proizvoda. Još uvijek nam nedostaje kontinuiteta i točnih rokova, kako bi svi skupa bili još malo bolji.

Sigurno je da smo i svi malo zreliji i konkurentniji što također može biti podloga za bolje rezultate. Dojam mi je da nam nedostaje realiteta, ali i taj zapadnjački pragmatizam nam je tu i ulazi polako na mala vrata.

I evo nas dakle u 2018. godini s okusom prošle, ali i vjerom kako može biti bolja. Iako ćemo se teško složiti što to bolje znači ;)

10 godina Agroklub-a!

Pogled unatrag govori kako je Agroklub u prošloj godini iznova rušio vlastite rekorde. Ostvaren je rast od 15% u broju posjeta i korisnika u odnosu na godinu prije. Ako gledamo apsolutne brojeve govorimo o 9,65 milijuna posjeta i 4,6 milijuna korisnika koji su generirali ukupno 16,3 milijuna pregledanih stranica.

S aspekta Agrokluba 2018. je važna godina. Točno 18. rujna 2018. napunit ćemo punih 10 godina rada. Naime, tog dana kasnog ljeta davne 2008. godine, Agroklub se po prvi puta predstavio poljoprivrednicima u svijetu interneta. Teško je tada zamisliti kako će to izgledati danas.

U 10-tu godinu ulazimo s dobrim vijestima. Naime, već gotovo godinu dana dečki pripremaju četvrtu generaciju Agrokluba, koja će početkom veljače ugledati svjetlo dana. Od nje očekujemo da bude još brža, bolja i efikasnija na svim uređajima i na korist svima. Uz neke nove servisa i sami KLUB će dobiti nove mogućnosti, a kako bi svi dobili više mogućnosti publiciranja i komuniciranja.

Mobilna aplikacija eGAP

SLink najavljuje i novu verziju eGAP aplikacije za dokumentiranje poljoprivredne proizvodnje koja će tijekom godine dobiti i svoju mobilnu verziju. Svi mi koji smo radili na razvoju iste nadamo se da ćemo ispuniti Vaša očekivanja i dati Vam alat kojim ćete se riješiti papirologije i stvoriti veću vrijednost vlastitom proizvodu.

Hvala Vam svima koji ste dijelom Agrokluba u bilo kojem svojstvu - čitanja, komentiranja, oglašavanja, pisanja, uređivanja ili programiranja. Upravo zajedno stvaramo ovaj medij drugačijim i boljim, po mjeri svih nas!

Želimo Vam svima puno zdravlja i dovoljno sreće!

Sretna Vam i plodna 2018!


Tagovi

Agroklub 2017 2018 EGAP


Autor

Vedran Stapić

Više [+]

Jedan od osnivača Agrokluba. Bavi se organizacijom, razvojem novih proizvoda i rješenja, a s vremena na vrijeme, u trenucima inspiracije nešto i napiše :)