Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Šumom i drumom
  • 05.04.2014. 09:15

Sajam OPG informatičke opreme

Prije nekoliko dana u Izlagovcima (mjesto pored Malih Sekirovaca) održan je sajam informatike za poljoprivrednike. Čim sam to saznao, uletio sam tamo ko budala u kredit.

  • 340
  • 60
  • 0

Nakon samo nekoliko dana nakon što je završio veliki sajam u Bjelovaru, održan je i novi, ali ovaj puta informatičke opreme za sve poljoprivrednike. Uvijek sam razmišljao kako su Ameri nacija koja misli da je život na zemlji počeo kada su se prvi doseljenici otrijeznili na američkoj obali, al vjerovatno ne mogu ni imati drukčiji pogled na ostatak svijeta jer ga uopće ne poznaju.

Vjerujem da sada imaju već i genetski poremećaj koji uključuje veliku poziciju ignorancije nasuprot svega što ne poznaju i o čemu nemaju pojma, no ako nešto znaju, mora im se priznati, onda kuže tehniku. Prije nekoliko dana u Izlagovcima (mjesto pored Malih Sekirovaca) održan je sajam informatike za poljoprivrednike. Čim sam to saznao uletio sam tamo ko budala u kredit. Bilo je jako puno izlagača, ali želim vam prenijeti samo najvažnije. Iako sam tudum, mene su neki od ovih proizvoda razveselili kao kada sam prvi puta saznao da se metla može držati i u lijevoj ruci.

Komarci na daljinsko upravljanje. Iako, na prvu mi je palo na pamet da je ovo zapravo idealno za živciranje komšije. Tvrtka Komaricos d.d. ovo je predstavila kao ogroman pomak u tjeranju divljih životinja sa naših usjeva. Naime, još davne 1998. godine je znanstveno dokazano da gotovo svim nametnicima, ove krasne leteće životinje idu na živce, stoga su patentirali komarce u tri kategorije ovisno o potrebama - Mini, Medium i MAXI paket. Naravno, radi se o količini komaraca po jednom hektru.

Digitalni pijetao. Moje osobno mišljenje je da solarna energija već dugo nikome nije nepoznanica, a ovo je definitivno vrhunac. Dakle, pijetla uopće ne morate puniti nikakvim baterijama ili trošiti električnu energiju. Jednostavno ga postavite na željeno mjesto i sam se napuni tijekom dana kako bi mogao kukurikat ujutro. Prednost ovog pijetla da ga mozete podesiti u točno vrijeme kukurikanja kada vam to odgovara. Treba samo imati na umu da mu je radi postavljenog manjeg zvučnika, aktualni domet do 50 metara.

Samohodni traktor. Svi mi ponekad imamo jako puno obaveza i recimo kada gledamo utakmice lige prvaka, osjećamo grižnju savjesti što smo mogli raditi na njivi. E ova novo-dizajnirana naprava iz Finske odlična je za sve koji nemaju previše vremena. Dakle, potrebno je samo preko računala upisati željene radnje traktora i vremenski period. Očaravajuće je što je jamstvo na ovaj proizvod pet godina, no to ne uključuje gume. Program i USB kabel su uključeni u ponudu, ali se dodatno naplaćuju. Negativna strana priče je da ipak morate znati kako ovaj traktor ne ide na vodu ili zrak. Potrošnja je 20 litara na sat. Ko hoće komociju, neka plati.

Čarobna motika 2.0. Meni je zlo kad moram nešto nabrzaka preštijati u malom vrtu iza kuće. Nije ništa strašno, malo paradajza, grincajga, salate i jagode, ali ubi me Bože kak se to meni ne da. E sad, iako nije baš mala investicija, čarobna motika 2.0 je nasljednik prethodne verzije gdje su popravljeni bugovi i dorađene funkcije za male površine. Vidio sam prezentaciju njene brzine i moram reći da sam oduševljen. Uz motiku dolaze detaljne upute tak da ne moramo biti fakultetski obrazovani kako bi ju koristili. Na moje oči, naš ministar je kupio odmah jedan primjerak. Dostava unutar 10 dana od kupovine na kućnu adresu.

GPS za životinje. Ja se bojim da nisam baš najbolje shvatio kako ovo funkcionira, ali meni se to stalno događa i ako vas ima još, onda je ovo za sve one koji su ponekad znali izgubiti kokoš ili kravu. Uistinu idealno i podosta jeftino rješenje. Ono što je važno da je potpuno bezbolno za životinje. Montaža odašiljača ovisi o vrsti životinje. Kokošima ide na nogu, a kravama na uho. Ostale životinje za sada nisu uključene. Dovoljno je skinuti aplikaciju na smartfon i u svakom trenu znate gdje vam se nalazi blago. Klasično čuvanje na livadama je iza nas. Pustiš ujutro i navečer samo dođeš, potovariš u auto i ajmo kući.

Ja love nemam, nisam ništa kupio.


Tagovi

Informatika Informatička oprema Komarci na daljinski Digitalni pijetao Samohodni traktor Čarobna motika GPS za životinje Sajam informatike


Autor

Krunoslav Štiks

Više [+]

Kruno je ljubitelj nota iz Osijeka i broji 36 godina. Pisao i piše za razne portale, knjige i časopise. Čvrsto se drži one stare mudrosti: "Nije sretan onaj tko puno ima, sretan je onaj koji malo treba".

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Gudovcu živo na proljetnom sajmu. Jedni kažu da je skupo, dok drugi troše bez pitanja. Jedni su sretni s ovim terminom dok neki trgovci smatraju da treba biti ranije, prije sjetve. Kako god, i u ovom formatu od četiri dana, posjetitelja n... Više [+]