Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Šumom i drumom
  • 09.08.2014. 07:05

Rusija ugrožava hrvatsku poljoprivredu

Nakon ovih poprilično loših vijesti, cijela redakcija AgroKluba nije imala izbora nego pustiti novi CD Maje Šuput.

Foto: depositphotos.com
  • 584
  • 102
  • 0

Izrazito nepovoljna gospodarsko-politička situacija, ne samo u regiji nego i u cijeloj Europi, ima direktan utjecaj i na našu poljoprivredu pa je tako nakon intervencije ruskog predsjednika Vladimira Putina, morao reagirati i ministar poljoprivrede. Na jučerašnjoj sjednici sabora objasnio je kako se ponašati i što raditi u sljedećih godinu dana dok traju sankcije izvoza i uvoza koje snižavaju cijenu ljetnog uroda, ali i raznih nusprodukata na kojima smo do sada imali odličnu zaradu.

Sve skupa, ne čudi da je predstavnik Hrvatske stranke proizvoda (HSP), Branko Predstavniković poludio i nakon sjednice na Markovu trgu vidno iznerviran otvorio šator i krenuo u štrajk glađu tijekom kojega jede samo domaću slaninu te svježe čvarke bez kruha i luka. Naravno, dok se svjetske velesile gađaju zrelim krastavcima, sve ide preko leđa nas malih ljudi.

Izdvojimo kako za sada ne smijemo uvelo lišće trešnje ili višnje manualno kompostirati i slati u već navedenu državu, što je do sada bila glavna karika u radu domaćih licenciranih kompostitora. Da tu priči nije kraj, pokazuje i problem proizvođača ostataka pokošene trave koji su doživjeli gotovo isti scenarij i sada travu moraju uskladištiti na dvanajst mjeseci, što naravno traži nova ulaganja i troškove.

Nadalje, još veći problem je izvoz obrađenog iscurenog motornog ulja iz kombajna. Do sada se sasvim normalno prodavalo za termičku obradu pomfrija u ruski MekDonalds za sasvim korektnu cijenu, no sada je to zabranjeno, isto kao i poljoprivredne pjesme sa naših prostora diljem cijele ruske unije.

Na kompletan nastali cirkus kao kec na jedanajst se veže i činjenica da kosti od pečene prasetine i sličnih proizvoda ne možemo davati u humanitarne svrhe na jugoistoku Sibira kao donaciju, što bi, kao i uvijek, donijelo poreznu olakšicu u našoj predivnoj državi. No, točka na Č je zasigurno sankcija da se naša poznata i UNESC-om zaštićena rakija šljivovica ne smije piti ispred niti jedne trgovine. Iako svi ostali proizvođači neće imati veće probleme, kao i kad pogledamo kroz prozor, vidimo da je lijepo vrijeme i gotovo tridesetak ljetnih stupnjeva, no čini se da je bez obzira na vremenske uvjete, počeo iznova hladni rat.

Nakon ovih poprilično loših vijesti, cijela redakcija AgroKluba nije imala izbora nego je pustila novi CD Maje Šuput pa smo se uhvatili za ruke i otplesali kolo. Onda je sve nekako bilo lakše. Molimo ne pokušavajte to sami kod kuće bez nadzora profesionalaca. Ja mulac povadio gomilu krumpira i sad mogu samo sjest i pirit u koprivu, a iskreno da se mene pita, jab oma odselio u Argentinu jer tamo bar znaš da je jope bankrot i nema sekirancije oko toga dać nam biti bolje, a naša vlada nam pomaže ko štos pomogli Sizifu. Ode sad popravit kosilicu, puko remen.

O cijeloj temi saznajte više na www.saznajteviše.com.

Foto: depositphotos.com


Tagovi

Rusija Tržište Uvoz Izvoz Bankrot Porezna olakšica Snižavanje cijena Maja Šuput Rakija šljivovica Sankcije Ministar poljoprivrede Vladimir Putin Izvoz iscurenog ulja Kompostiranje


Autor

Krunoslav Štiks

Više [+]

Kruno je ljubitelj nota iz Osijeka i broji 36 godina. Pisao i piše za razne portale, knjige i časopise. Čvrsto se drži one stare mudrosti: "Nije sretan onaj tko puno ima, sretan je onaj koji malo treba".

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lipo Josipovo - lipa sva godina: Što još kažu narodne izreke?

Spomendan svetog Josipa obilježavamo danas, 19. ožujka. Uz ovoga sveca vezano je niz narodnih mudrosti koje služe kao svojevrsna prognoza vremena. Neke od njih objavljene...

Više [+]