Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Damir Rukovanjski
  • 31.01.2014. 13:30

Ragbijaš u Jakovininom timu

Stigao nam je Križaj. Ali najvažnije da u dnevniku Mislav Bago nije dobio batina od Zorana Milanovića. Da mu je Bago još spomenuo poljoprivredu vjerojatno bi Mislava morao bivši ragbijaš Križaj braniti od takvog napada

Foto: all-free-download.com
  • 889
  • 128
  • 0

Kako se lijepo danas probuditi kao ministar, zamjenik ili pomoćnik poljoprivrede. Prekrasno zagrebačko jutro, lagana kavica i miran dan. Nikakvih problema neće biti. Neki drugi su u fokusu. Na dnevniku Nove TV gostovao je hrvatski šef broj jedan. Zoki Milanović. I fantastičan je bio. Ni spomena od proizvodnje hrane, poljoprivrede. Ali još bolje što nije ništa spominjao. Kod nas u našem resoru je sve mirno. Svi koji su dobili išta, pa makar i tapšanje po ramenu, nemaju ništa s nekim u ministarstvima vezanima uz agrar i hranu. Nemamo ni naše vođe pobuna u zatvoru, kao što se dogodilo medicinarima, jer njihov glavni štrajkaš Ivica Babić je iza rešetaka. Nemamo ni takvih problema kao što su oni Hajdaš Dončića, čiji je glavni pregovarač za kupnju HŽ Cargo završio u rumunjskom zatvoru. Liniću ni u peti nije poljoprivreda i očito ju je zaobišao u svojim razmišljanjima i promišljanjima. Neće nas dodatno ni oporezovati ni dodati nekakvih nameta. Vjerojatno Slavko misli da nas je dotukao i da više ništa od nas ne može ni uzeti. Mirovinskog onog drugog stupa poljoprivrednici si vjerojatno nisu nešto mnogo ni uplaćivali. Njihove udruge si ne mogu priuštiti promet veći od 240 tisuća kuna pa da im nešto oporezuju Linićeve škare. I tako Jakovina može mirno pijuckati jutarnju zagrebačku kavicu i čak malo popričati s novim pomoćnikom Križajem za kojega je jasno iz priopćenja koje smo dobili - da nema ništa, da nema veze s nikakvim tvrtkama.

On je naime iz redova inspektora. Nema nekakvog iskustva, ali vjerojatno zna kako netko može sve smuljati. No, lovstvo, drvna industrija je i na njegovu sreću takav sektor da je za vjerovati da ga se Slavko i Zoki neće ni sjetiti spominjati u nekakvim svojim molitvama. Moramo odmah napomenuti da taj Križaj nije onaj Bojan kojega pamtimo po slalomu, već Domagoj kojega znaju po poznavanju lova. Dakle, iz priopćenja koje smo dobili od našega glasnogovornika, vidljivo je da je ovaj naš Križaj ipak malo jači. Saznali smo i da je ragbijaš te da se bavi kiparstvom i slikanjem koje ga i danas opušta. I ajde fala Bogu nešto optimistično u ovom našem resoru. Ne znam iz priopćenja iz koje je stranke ili koja ga stranka voli, no vjerujte - to ovoga puta nije važno. Mi vjerujemo da Križaj nema veze s nikakvom strankom. Iz priopćenja se ne može razaznati niti tko su bili drugi mogući kandidati - ako ih je bilo, ali neka. To će biti druga faza demokracije našeg društva. Nakon Milanovićeva nastupa na Dnevniku, jasno je da će nam u našim redovima dobro doći jedan bivši ragbijaš, jer u toj Vladi i Ministarstvu će očito trebati ragbijaši da bi uopće preživjeli na političkom borilištu. A i ako nekada, kada bude spriječen, Tihomir pošalje Križaja premijeru ili u Vladu, dobro će Zoki razmisliti što priča. Ovako hladnokrvan i čeličnih živaca, kao što je jučer bio Mislav Bago, neće lako biti. Pa kada nemamo Bagu u Ministarstvu poljoprivrede, neka nam je tu bar ragbijaš.

U ovom našem resoru bit će još neko vrijeme mirno. A razlog je vjerojatno i taj što je očito netko dobro i poučio našeg Jakovinu da ne mora uvijek na sve reagirati, da se ne mora uvijek o svemu očitovati i da bude što je moguće mirniji. Pa makar ništa i ne može napraviti, pa makar i dalje nosio titulu najbenignijeg i najnemoćnijeg ministra, neka je bar poštovanja prema ljudima koji ovise o njegovu resoru. Sada kada je to naučio, vrijeme je da pozove svoga stranačkog šefa, a to je upravo taj robusni i namrgođeni Milanović - i pouči ga lijepom ponašanju.

Foto: all-free-download.com


Tagovi

Domagoj Križaj Tihomir Jakovina Zoran Milanović Mislav Bago Slavko Linić Ragbijaš Ministarstvo poljoprivrede Pomoćnik ministra


Autor

Damir Rukovanjski

Više [+]

Diplomirani agronom, dugogodišnji dopisnik, novinar i urednik u Glasu Slavonije, osnivač i urednik AgroGlasa od 2000. do 2008. Urednik EU Agro Info od 2008 do 2013., urednik Agrotehnike, izdavač brojne stručne poljoprivredne literature. Kolumnist Agrokluba od 2008.godine. Nekadašnji suradnik Gospodarskog lista, Nove Zemlje. Član Hrvatskog novinarskog društva od 1993.godine i član Izvršnog odbora Zbora agrarnih novinara HND.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Jeste li uočili kampanju?