Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Šumom i drumom
  • 02.08.2014. 10:30

Poticaji za kupnju novih strojeva?

Svi ovi divni proizvodi na žalost se za sada neće moći kupovati na kredit nego isključivo za gotovinu i to uz predočenje rodnog lista ne starijeg od šest mjeseci.

Foto: depositphotos.com
  • 805
  • 76
  • 0

Svakodnevno čitamo kompletnu paletu loših ili ružnih vijesti, pogotovo kada se radi o poljoprivredi pa onda i nije toliko nevjerojatno da i poneka lijepa novina odjekne u javnosti brzinom svjetlosti. Upravo se to dogodilo jučer, nakon što je iz ministarstva potvrđeno kako će od sredine kolovoza krenuti program poticaja za kupnju novih strojeva i pomagala.

Glasnogovornik ministra Žarko Pričković dodatno je želio naglasiti da ovo nije samo još jedan predizborni trik nego da se uistinu radi sve što je u mogućnosti ne bi li se hrvatska poljoprivreda podigla na jednu višu razinu. Donosimo vam kratki pregled najtraženijih novih proizvoda koji su po našem izboru neophodni u izvršavanju svakodnevnih poslova.

Digitalni muhotup svakako je na prvom mjestu jer leteće nemani vrebaju na svakoj njivi, ali i na kućnim bašćama koje obrađujemo. Do sada smo se branili raznim kućnim sredstvima poput "mlataranje listovima paradajza", no ova nova spravica sama traži metu i odstranjuje sve bez neugodnih mirisa. Puna cijena je gotovo 49 kuna, no uz vladin poticaj možemo ju nabaviti za 14 kuna jeftinije.

Idealno rješenje za sve one koji imaju bolove u leđima je Električna motika. Dugotrajna okopavanja i štijanja bašće su sada prošlost jer ovaj uređaj omogućuje čak i do deset sati neprekidnog rada, a vrlo je jednostavan za korištenje. Dovoljno je kada se napuni ištekati ju iz struje i zadati GPS parametre željene lokacije i ona sama ode i prekopa dok vi lagano sjedite na terasi i pijuckate neko osvježavajuće piće. Uz potporu ministarstva njezina cijena je 74 kune, a jedini nedostatak je što se proizvodi u Libanonu pa je rok isporuke nešto duži, no isplati se čekati, zar ne?

Iako to više i nije neka novost jer se već neko vrijeme govori o raznim novim verzijama ove visokokorisne napravice, moramo spomenuti i Metlu na daljinski koja je zavladala našim prostorima još početkom ove godine. Nakon svih poslova koje obavljamo, logično je da iza sebe ostavljamo prljavštinu, kako u eksternim tako i u internim prostorima, no imajući na umu onu staru poslovicu kako je higijena pola poljoprivrede, čišćenje od sada nikad lakše.

Domet metle je 40 metara (slovima: četrdeset) ukoliko nema nekih debljih pregradbenih zidova i radi na dvije AA baterije. Ovo je ujedno uređaj sa najmanjom cijenom od samo 29 kuna, no baterije nisu uključene u pakiranje. Svi ovi divni proizvodi na žalost se za sada neće moći kupovati na kredit nego isključivo za gotovinu i to uz predočenje rodnog lista ne starijeg od šest mjeseci.

Foto: depositphotos.com


Tagovi

Metla Električna motika Digitalni muhotup Žarko Pričković Okopavanje Štijanje GPS Mehanizacija Rok isporuke Poticaj


Autor

Krunoslav Štiks

Više [+]

Kruno je ljubitelj nota iz Osijeka i broji 36 godina. Pisao i piše za razne portale, knjige i časopise. Čvrsto se drži one stare mudrosti: "Nije sretan onaj tko puno ima, sretan je onaj koji malo treba".

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijep proljetni dan mnogi su iskoristili za radove u poljoprivredi. Sade se vinogradi, uređuju okućnice, priprema se tlo