Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sudbina OPG-a
  • 06.12.2014. 08:15

Poljoprivreda - i ovaj put!

Pitam se i prozivam: Vi, koji ne vidite što se kod nas stvarno događa! Vi, koji svoj i tuđi narod nazivate marginalcima te kojekakvim likovima!

  • 772
  • 42
  • 0

Što je s nama? Zapitao se to Miroslav Kovač iz Udruge Život.

Poljoprivreda i ovaj put. Jednostavno, ona je puna života ako joj se posveti briga. Pažnja. U svemu tome, ona je oduvijek ovisila o sinergiji zajednice (ljudskog) i prirodnog. Harmoničan odnos ovisi, ne samo o čovjeku koji joj je sudbinski posvećen, već i o zajednici koja ju okružuje u prostoru. Ne smetnimo s uma, ovisimo i o onome u njoj (zajednici) tko misli da ima najmanje razloga biti zabrinut jer mu život teče daleko od zemlje, poljoprivrede, rađanja u njoj, uzgoja, pripremanja hrane, pripreme zemlje za prihvat sjemena, žetve, mužnje, berbe, sela, seljaka.

Pitam se i prozivam: Vi, koji ne vidite što se kod nas stvarno događa! Vi, koji svoj i tuđi narod nazivate marginalcima te kojekakvim likovima! Smijte se ili budite ozbiljni u svojim lažima, glumite ili činite iz neznanja, ali molim vas, pobrinite se za sebe. Kupite si otok i budite na njemu. Kupajte se u mirisima s najugodnijom temperaturom vode, a vašim potocima neka teku med i mlijeko. Samo vas molim, ne pokušavajte nas naučiti da istina ne postoji te da je hladnoća razuma i srca za donošenje odluka mudra pretpostavka, a empatija i simpatija prema zajednici nepotreban izraz ljudskog stanja.

Poljoprivreda, i ovaj put.


Tagovi

Poljoprivreda Miroslav Kovač Uvoz Propadanje OPG OPG Selo Propast sela Ljudske sudbine Prazna sela


Partner