Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Šumom i drumom
  • 19.07.2014. 10:30

Nove mirovinske beneficije za poljoprivrednike

Zbog velikog obujma posla ministarstva naravno da ne možemo očekivati čuda no ukoliko sve navedeno bude izglasano možemo se nadati da će zakon stupiti na snagu već od 2057. godine.

Foto: depositphotos.com, diplomedia
  • 476
  • 64
  • 0

Od ulaska u Europsku uniju prošlo je tek nešto više od godine dana, no Hrvatska još uvijek usklađuje poneke zakone sukladno ostalim državama članica pa je tako došlo vrijeme da se usklade sve mirovinske pogodnosti za poljoprivrednike. Iz, za sada nepotvrđenih izvora, doznajemo da je na jučerašnjoj sjednici sabora zatvorenoj za novinare Mirko Papriković inače član Stranke Veselih Umirovljenika Koji Vole Čobanac (SVUKVČ) predložio prvo čitanje zakonika. Eventualnim prihvaćanjem istog neke promjene znatno bi pogodovale gotovo svima, ali ponajprije našim najstarijim poljoprivrednicima.

Nove pogodnosti

S osobitim veseljem prihvaćena je prva stavka pa je tako od sada po glavi umirovljenika dozvoljeno posaditi dvije gredice mrkve umjesto dosadašnje jedne. Mrkva obvezno mora biti narančasta s vrlo malim primjesama crvenkaste boje. Naravno, kao i do sada, sadnja se smije odvijati isključivo u vrtu iza kuće i niti na jednoj drugoj površini.

Kako među nama ima i velikih gurmana, zasigurno će nam pogodovati vijest vezana uz prehranu. Tako smo do sada jednom tjedno imali neki mesni obrok, a od sada slobodno možemo pojesti i konzervu ribe u večernjim satima petka, bez straha da ćemo biti uhvaćeni i snositi posljedice kaznene prijave.

Nadalje, gospodin Papriković posebno se založio na raspravi da konačno u vrijeme kada proljetna, ali i jesenska sjetva završi, smijemo istovremeno pratiti dvije serije na televiziji. No s malom klauzulom! Serije ne smiju biti s istog govornog područja. Primjerice, ako je jedna turska, onda drugu možemo birati između meksičkih ili španjolskih telenovela.

I naše drage bake koje vole na šamlici ispred dvora provesti određenu količinu svojeg dana mogu biti zadovoljne, jer povećanje od gotovo 200 % druženja sa susjedama u selu donosi da od sada bi čak 6 baba istovremeno moglo tračati bećare i to u trajanju do 60 minuta. Jedino ograničenje bilo bi da se među babama ne smije dogoditi dva ista imena. Recimo, ukoliko u selu postoje dvije babe Milice onda jedna mora sjediti kod kuće i ne smije na trač partiju sa ostalima.

Zbog velikog obujma posla ministarstva naravno da ne možemo očekivati čuda, no ukoliko sve navedeno bude izglasano možemo se nadati da će zakon stupiti na snagu već od 2057. godine.

Foto: depositphotos.com, diplomedia


Tagovi

Mirovina Poljoprivrednici Ministarstvo poljoprivrede Mirko Papriković Stranka Veselih Umirovljenika Koji Vole Čobanac Pogodnosti umirovljenicima Gredice mrkve Tračanje Europska unija


Autor

Krunoslav Štiks

Više [+]

Kruno je ljubitelj nota iz Osijeka i broji 36 godina. Pisao i piše za razne portale, knjige i časopise. Čvrsto se drži one stare mudrosti: "Nije sretan onaj tko puno ima, sretan je onaj koji malo treba".

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Gudovcu živo na proljetnom sajmu. Jedni kažu da je skupo, dok drugi troše bez pitanja. Jedni su sretni s ovim terminom dok neki trgovci smatraju da treba biti ranije, prije sjetve. Kako god, i u ovom formatu od četiri dana, posjetitelja n... Više [+]