Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Šumom i drumom
  • 21.06.2014. 12:10

Najavljen štrajk poljoprivrednika?

Kada umreš nemaš problema jer si mrtav nego imaju drugi oko tebe. Isto je i kad si glup

Foto: depositphotos.com
  • 758
  • 116
  • 0

Kako je položaj seljaka svakim danom sve teži, za očekivati je veliku količinu nezadovoljstva pa se ionako već vruća stolica ministra dodatno zagrijava. Predsjednik UZOŠS-a (Udruga za organizaciju štrajka seljaka) Zdravko Dren javnosti je jučer na konferenciji za novinare skrenuo pozornost na mogući štrajk u narednim danima, ukoliko se ne ispuni barem polovina zahtjeva poljoprovrednika, no pojasnio je one najvažnije.

Radi nemilih događaja koji su pogodili Slavoniju, izrazito je velika najezda komaraca te je na njivama nemoguće izdržati njihove ubode, stoga seljaci traže besplatnu mjesečnu zaštitu u vidu nekog repelenta i to ne manjeg pakiranja od 200 ml uz uvjet da čep bude žute boje radi bolje uočljivosti. Uz to, svakako treba dodati i bilo kakvu kremu za smanjivanje svraba nakon eventualnog uboda.

Kada se govori o prehrani seljaka, izrazito je važno istaknuti da se jauzna mora znatno popraviti i podići na višu razinu. Dren ističe kako je jako važno da ministarstvo dozvoli da od sada seljaci jedu mortadelu umjesto parizera, kao što je to bio slučaj do sada te da se količina po obroku poveća na 12 dkg umjesto dosadašnjih 10.

Ulaskom u EU, Vlada je propisala da se na njivama mora koristiti traktor marke ROTOR SM 58 no utvrđeno je da na njima redovito pucaju remeni stoga se traži godišnji popust za svo remenje za spomenuti traktor. O veličini popusta ima dovoljno prostora za dogovor jer se svi dijelovi nabavljaju u Indoneziji i ukoliko se samo smanji porez na uvoz robe, gotovo 20 posto uštede na kućnom buđetu nije mala stavka kod svakog seljaka. Upravo nakon toga je istaknuta zabrinutost za visoku cijenu članarine u SDP-u koji seljaci plaćaju. Svaki seljak samim time što je član dovoljno je oštećen i govori se o tome da se cijena članarine barem prepolovi, a da se sve beneficije članstva pri tome ne diraju.

Među zadnjim, ali ne manje važnim zahtjevima, bilo je govora i o državnoj televiziji. Trenutno postoji samo jedna poljoprivredna emisija i to sa vrlo neredovitim reprizama u terminima kada svi umorni seljaci spavaju ili gledaju neke druge serije. Traži se po hitnom postupku uvođenje minimalno još jedne emisije i to u trajanju od minimalno 45 minuta, a dan emitiranja proizvoljno televizijska kuća može birati. Vrijeme treba biti odmah iza dnevnika.

Za kraj konferencije Zdravko je dodao: "Kada umreš nemaš problema jer si mrtav nego imaju drugi oko tebe. Isto je i kad si glup".

Foto: depositphotos.com


Tagovi

Štrajk Popust SDP Članarina Nezadovoljstvo Najezda komaraca Mortadela Parizer Kolumna Zdravko Dren


Autor

Krunoslav Štiks

Više [+]

Kruno je ljubitelj nota iz Osijeka i broji 36 godina. Pisao i piše za razne portale, knjige i časopise. Čvrsto se drži one stare mudrosti: "Nije sretan onaj tko puno ima, sretan je onaj koji malo treba".

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Prijateljica mi šalje fotografiju rasade paradajza. Među njima su i moje presadnice.
Još malo će morati pričekati pa u zemljicu.
Do tada ih ona mazi i pazi, unosi i iznosi, čuva 🥰