Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Šumom i drumom
  • 11.10.2014. 08:45

I tako se svi okačimo na pipu Europske unije!

Znam kako riješiti ovu poljoprivrednu sprdačinu u kojoj smo se našli!

Foto: depositphotos.com
  • 461
  • 64
  • 0

Situacija u našoj državi je takva da još malo pa i Jakovina ide u štrajk. Država sve više liči na kupleraj, no čini se da stvari ipak idu nabolje. Barem u mojoj glavi. Evo neki dan sjedim u svojoj privatnoj (autonomnoj) sobi i lagano, bez da se sekiram, gledam na teveju prijenos sjednice našeg sabora, i sve me oči peku kolko je glupo.

U početku sam pomislio, joj da imam snajper kak bi sam sebe skinuo, ali onda skontam da je ovo odlična stvar. Pale mi neke ideje kao na pamet. Evo i sad od same pomisli sam se naježio da mi sve na đemper probija. Žarulje su svijetlile ne samo iznad moje, neg i susjedove glave. Et tolko me bilo opralo. Naime, spasili bi se mi, samo trebamo neku veliku donaciju iskamčit od unije. Samo treba obrazložiti to njima na lijep i normalan način. Ko Čačić kad priča da nije bio pijan kad je pokosio pol Mađarske.

Da se ne baci

Naši dragi susjedi Talijani bi nam mogli donirati svoje lijepe ugnjile šljive koje su već ionako krenule kod nas. Kada se rasporedi po OPGejevima, moći ćemo praviti pekmez i prodavati po posebno sniženim cijenama jer nemamo nikakva ulaganja. Sad ćete reć da je to sindrom kolektivnog idiotizma, ali svaka pomoć je dobrodošla.

Dobro je razvijati savjest obrazovanja kod poljoprivrednika, stoga bi nam vrijedni Mađari mogli pomoći sa sedam radnih bilježnica prirode i društva za seoske škole. Tu je malo problem što kada se popune, moramo organizirati ljude koji će gumicama pobrisati sve tako da ih i ostali mogu koristiti. Plan je da se u slijedećih godinu dana obrazuje čak 29 ljudi.

R(e)evolucija sela

Pregledom i inventurom raznih skladišta, utvrđeno je prije nekoliko godina da braća Slovenci imaju veću količinu đubreta sa isteklim rokom trajanja, no još dovoljno dobrim da se može koristiti. Svako gospodarstvo uvijek ima potrebu za tim hvalevrijednim, ali smrdljivim spojem, tako da nam ni to neće biti na odmet. Barem da po Lici malo razbacamo kad je taka kamenjara da nemoš ni u japankama odat po polju.

Svaki normalan poljoprivrednik osim traktora i kombajna mora imati minimalno 30 godina star auto kao osnovno prijevozno sredstvo, stoga bi nam gospoda iz Njemačke mogla poslati tokarene dijelove za Golfa 1, a čak bi ih mogli nagovoriti da pošalju majstora da nas nauči kako se ugrađuju - naravno seminar bi bio bespla. Lijepo je da nam malo pomognu jer ne tražimo previše.

Dosadno je

Španjolci su inače poznati kao upravitelji dobre zabave, pa bi nam mogli pokloniti paletu ganjc novih karata za belu da imamo šta radit dok čekamo poticaje i komasaciju. Pa konačno je bilo vrijeme da se netko sjeti kako smo i mi ljudi od krvi i mesa pa nakon teškog posla u općini i hrpe papira koje imaš za porješavati da moš obrađivat jedno polje kuruza - i nama treba malo zabave. Et, to je meni bilo sve dok sam gledo sjednicu od sabora.

Ode do kujine po dimljene nogice. Pomalo je već dosadna i romantična ideja da će biti revolucije, tako da svi koji su ovo shvatili ozbiljno možebitno imaju problemčić.

Pozdravljam vas sa druge strane - barikade.

Foto: depositphotos.com


Tagovi

Donacija Jakovina Čačić Donacija Gnjile šljive Obrazovanje Seoska škola Traktor Kombajn Auto Golf Karte za belu


Autor

Krunoslav Štiks

Više [+]

Kruno je ljubitelj nota iz Osijeka i broji 36 godina. Pisao i piše za razne portale, knjige i časopise. Čvrsto se drži one stare mudrosti: "Nije sretan onaj tko puno ima, sretan je onaj koji malo treba".

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Danas je na #FAZOS otvorena 1. međunarodna konferencija #A3C posvećena klimatskim promjenama u poljoprivredi ⚡

Tu će od 19. do 22.9. znanstvena zajednica progovarati o ulozi i statusu agrara tražeći inovativne i održive pristupe