Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zaštita bilja
  • 28.09.2008.

Zaštita sobnog bilja

  • 7.321
  • 306
  • 0

Zahvaljujući industriji sredstava za zaštitu bilja, danas je moguća zaštita sobnog cvijeća i bez prskanja, što omogućava sistemični insekticid na osnovi djelatne tvari butoksikarboksim pod imenom Florovin plant pin-štapići. Ti se štapići stavljaju u zemlju pokraj cvijeta te sistemični insekticid ulazi kroz korijen u biljku i štiti biljku od prisutnih lisnih ušiju i grinja kao i od onih koje će se kasnije naseliti.

Florovin plant pin-štapić počinje djelovati od drugog do sedmog dana, što ovisi o veličini i starosti napadnute lončanice. Takva zaštita lončanica traje od 40 do 50 dana, kada bi tretman trebalo ponoviti. Broj štapića ovisi o veličini lončanice ili cvjetnog sandučića. Tako se za cvjetne lončiće promjera do 10 cm utiskuje po jedan štapić, ako je lonac širok promjera do 12 cm uzimaju se po dva štapića, a ako su cvjetni lonci veći od 12 cm stavljaju se po tri štapića. Što se cvjetnog sandučića tiče, po svakoj mladoj biljci utiskuju se u zemlju po dva štapića, a po svakoj odrasloj biljci po tri štapića.

Zalijevanje lončanice je uobičajeno. Mora se napomenuti da se štapići smiju koristiti samo za nejestive biljke, jer je preparat ipak malo otrovan, a zemlja iz lonca ili sandučića tretirana Florovin plant-štapićem ne smije se mjesec dana koristiti za proizvodnu cvijeća. Florovin plant pin-štapići ne koriste se za sve biljke. Mogu se koristiti za sljedeće lončanice: flamengo, ukrasna šparka, azaleja, pelargonija, afrička ljubica, fikus, maranta, bršljan, ciklama, begonija, kamelija, sobni zvončići, ukrasna kopriva, krizantema, difenbahija, fuksija, filadendron, hibiscus, petunija, pileja te još neke druge ukrasne biljke.

No, valja napmenuti da se Florovin plant pin insekticidni štapići ne smiju koristiti na nekim ukrasnim biljkama kao što su gospin vlasak, papučica, ukrasna paprika, koridilina, poinisetija, fitonija, sobni jaglac, koraljnik i cinerarija. Isto tako Florovin plant pin-štapići razvrstani su izvan liste otrova. Gorka, neotrovna tvar kojom su štapić i natopljeni odbija djecu od uzimanja štapića u usta.


Tagovi

Zaštita bilja Hortikultura Sobno cvijeće

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Noćnjak u četiri slike ;)