Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Trajnice
  • 23.07.2013.

Vrtna staza

Romantična šetnja i kreativni odmak od ostatka susjedstva

Foto: Stock.xchng
  • 1.514
  • 62
  • 0

Vrtna staza ima veliki potencijal. Osim što je praktična, ona može biti i romantična. Zašto ne biste unijeli malo romantike u vaš vrt i time se razlikovali od susjeda?

Pri odabiru staze, razmislite o ugradnji ukrasnih vrata koja će biti vidljiva s vanjske, ulične strane. Time ćete pokazati svoj stil, ali i omogućiti malo privatniji prolaz za vas i vaše goste. Također, napravite svojevrsno žarište u vrtu - prekrasno drvo ili grm, veliku posudu prepunu šarenog cvijeća ili neobičnu klupicu. To će privući pažnju, ali i učiniti šetnju interesantnom.

Ako vam je asfalt ili kamen na stazici u lošem stanju registrirani majstori s portala Traži Majstora.hr savjetuju da ga promijenite ili obnovite. Napravite to prije ugradnje bočnih ležajeva na stazici jer će vam taj dio staze biti potreban za rad.

Vrtu u gradskom okruženju najbolje odgovaraju trajnice kao dugoročno cvjetno rješenje. Osim što im odgovara hlad, većina njih uvene tek tijekom zime. Ajuga Reptans ima vinsko-brončanu boju listova koju zadržava još dugo nakon što cvijet nestane tijekom kasnog proljeća. Lysimachia nummularia (na engleskom Creeping Jenny) prekrasna je biljka s minimalnim zahtjevima. Phlox stolonifera ili tzv. Blue Ridge idealna je za cvjetni svežanj, a Vinca minor ili mali zimzelen ostaje zelen i sjajan tijekom cijele godine.

Kako vrtna staza ostavlja dosta prostora za poigravanje maštom, ostanite vjerni tradiciji ili osmislite svoj jedinstveni stil. Kreirajte ravne ili krivudave linije, ali i skrivene punktove koje će izazvati znatiželju za otkrivanjem u vlastitom vrtu.

Foto: Stock.xchng


Izvori

Index


Tagovi

Vrtna staza Trajnice Biljke