Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • EPPO
  • 29.02.2024. 13:40

Uhićen bivši ministar gospodarstva, dobio subvencije za tulipane koje nikada nije posadio?

Ured europskog javnog tužitelja sumnjiči dvije osobe da su počinili subvencijsku prijevaru i krivotvorenje isprave u odnosu na tri natječaja u poljoprivrednom sektoru

Foto: AK grafika*
  • 1.518
  • 119
  • 0

Još jedan bivši ministar našao se na popisu osumnjičenika Ureda europskog javnog tužitelja (EPPO) zbog sumnje na subvencijske prijevare u poljoprivredi. 

Kako je prvi doznao i objavio RTL, uhićen je Hrvoje Vojković, bivši šef Croatia osiguranja i ministar gospodarstva u vladi Ivice Račana koji je navodno dobio subvencije za sadnju tulipana koje nikada nije posadio. 

Kako je objavio EPPO, hitne dokazne radnje provode u suradnji s Policijskom upravom istarskom protiv dviju osoba. 

Navode da se sumnja da su počinili subvencijsku prijevaru i krivotvorenje isprave u odnosu na tri natječaja u poljoprivrednom sektoru koje je raspisala Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, a koja su sufinancirana sredstvima Europske unije. 

Nakon ispitivanja osumnjičenika donijet će odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju, o čemu će pravodobno obavijestiti javnost. Do tada, kažu, neće biti objavljivane nikakve dodatne pojedinosti. 

*Naslovna fotografija: Goran Stanzl/PIXSELL, Depositphotos/Catstyecam


Tagovi

Ured europskog javnog tužitelja EPPO Uhićenje Bivši ministar Hrvoje Vojković Subvencije Tulipani


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva i pol desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, članica Društva agrarnih novinara Hrvatske (DANH) i Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ). Dobitnica je nagrade "Zlatno pero".