• OPG Mestric
  • 25.05.2017. 12:00

Preko 100 vrsta cvijeća i sadnica na OPG Meštrić

Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Meštrić osnovano je 2008. i prikaz je prije svega ljubavi prema biljkama, a potom velikog truda i rada uloženog u napredovanje svake biljke.

  • 5.173
  • 283
  • 0

Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Meštrić osnovano je 2008. godine i dandanas prikaz je prije svega ljubavi prema biljkama, a potom velikog truda i rada uloženog u napredovanje svake biljke.

Nakon Bjelovarskog vrta - vlastita proizvodnja

"Kao mlada osoba bila sam zaposlena u Bjelovarskom vrtu tada najpoznatijoj tvrtki u cijeloj regiji. Kako je Bjelovarski vrt počeo propadati bila sam prisiljena naći novi posao i tako smo odlučili sami pokrenuti proizvodnju", priča Snježana Meštrić vlasnica OPG-a Meštrić.

Ljubav prema biljkama kako kaže nastala je tako što ju jako veseli kada svakim danom gleda kako biljke napreduju i na taj način vraćaju joj i nagrađuju je za njezin uloženi trud.

Uzgajaju preko 100 vrsta cvijeća i sadnica

U njihovom uzgoju ima preko 100 vrsta raznog cvijeća i sadnica. Najviše se radi o ukrasnom bilju crnogorice odnosno razne vrste Thuja, Buxusa, Lovor višnje i drugih.

Sadnice zauzimaju dva hektara površine. Potrebno je jako puno uložiti truda i vremena svaki dan. Kako kaže Snježana vrlo je zahtjevno jer je to živo bilje koje traži puno pažnje i njege od sadnje, zaljivanja prihrane, pljevljenja i oblikovanja ukrasnog bilja.

Božićna drvca posebna su atrakcija

U njihovom uzgoju osim cvijeća i ukrasnog bilja nalazi se i uzgoj božićnih drvca tj. nordijske jele, smreke obične i srebrne, te Picee Conice.

Što se tiče prodaje kupuju se raznovrnse biljke. Neki kupuju cvjetnice, a neki vole oblikovane Thuje i Buxuse odnosno u obliku spirala, sa jednom ili dvije kugle ili više malih kao Bonsai.

Za unutarnje prostore vrlo su zahvalne Dracene i sobne Palme iz razloga što dobro podnose tamniji prostor, a za balkone Pelargonije jer dobro podnose sunce i velike vrućine.

Orhideje i ruže omiljeno cvijeće pripadnica ljepšeg spola

Pripadnice ljepšeg spola najviše obožavaju orhideje kao sobnu biljku, a kao vanjsku ružu jer je ona ionako kraljica cvijeća. Posebice je ljubav usmjerena na ružu stablašicu.

"Kada ste usamljeni ili tužni posvetite se cvijeću i ono će Vam najviše zahvaliti i usrećiti Vas za vrijeme i trud posvećeno njemu. Oduvijek sam uživala u ovom poslu i obožavam ga bez obzira na težinu rada", istaknula je Snježana Meštrić, vlasnica OPG -a Meštrić.


Fotoprilog


Tagovi

OPG Meštrić Bjelovarski vrt Snježana Meštrić Thuja Buxus Lovor visnja Cvijece Sadnice Bozicna drvca Nordijske jele Smreke Picee Conice Dracene Palme Orhideje Ruze


Autorica

Jelena Hendić

Jelena je magistar novinarstva sa višegodišnjim iskustvom. Njezin moto je: Novinarstvo nije posao, već način i stil života!