Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • OPG Mestric
  • 25.05.2017. 12:00

Preko 100 vrsta cvijeća i sadnica na OPG Meštrić

Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Meštrić osnovano je 2008. i prikaz je prije svega ljubavi prema biljkama, a potom velikog truda i rada uloženog u napredovanje svake biljke.

  • 8.577
  • 283
  • 0

Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Meštrić osnovano je 2008. godine i dandanas prikaz je prije svega ljubavi prema biljkama, a potom velikog truda i rada uloženog u napredovanje svake biljke.

Nakon Bjelovarskog vrta - vlastita proizvodnja

"Kao mlada osoba bila sam zaposlena u Bjelovarskom vrtu tada najpoznatijoj tvrtki u cijeloj regiji. Kako je Bjelovarski vrt počeo propadati bila sam prisiljena naći novi posao i tako smo odlučili sami pokrenuti proizvodnju", priča Snježana Meštrić vlasnica OPG-a Meštrić.

Ljubav prema biljkama kako kaže nastala je tako što ju jako veseli kada svakim danom gleda kako biljke napreduju i na taj način vraćaju joj i nagrađuju je za njezin uloženi trud.

Uzgajaju preko 100 vrsta cvijeća i sadnica

U njihovom uzgoju ima preko 100 vrsta raznog cvijeća i sadnica. Najviše se radi o ukrasnom bilju crnogorice odnosno razne vrste Thuja, Buxusa, Lovor višnje i drugih.

Sadnice zauzimaju dva hektara površine. Potrebno je jako puno uložiti truda i vremena svaki dan. Kako kaže Snježana vrlo je zahtjevno jer je to živo bilje koje traži puno pažnje i njege od sadnje, zaljivanja prihrane, pljevljenja i oblikovanja ukrasnog bilja.

Božićna drvca posebna su atrakcija

U njihovom uzgoju osim cvijeća i ukrasnog bilja nalazi se i uzgoj božićnih drvca tj. nordijske jele, smreke obične i srebrne, te Picee Conice.

Što se tiče prodaje kupuju se raznovrnse biljke. Neki kupuju cvjetnice, a neki vole oblikovane Thuje i Buxuse odnosno u obliku spirala, sa jednom ili dvije kugle ili više malih kao Bonsai.

Za unutarnje prostore vrlo su zahvalne Dracene i sobne Palme iz razloga što dobro podnose tamniji prostor, a za balkone Pelargonije jer dobro podnose sunce i velike vrućine.

Orhideje i ruže omiljeno cvijeće pripadnica ljepšeg spola

Pripadnice ljepšeg spola najviše obožavaju orhideje kao sobnu biljku, a kao vanjsku ružu jer je ona ionako kraljica cvijeća. Posebice je ljubav usmjerena na ružu stablašicu.

"Kada ste usamljeni ili tužni posvetite se cvijeću i ono će Vam najviše zahvaliti i usrećiti Vas za vrijeme i trud posvećeno njemu. Oduvijek sam uživala u ovom poslu i obožavam ga bez obzira na težinu rada", istaknula je Snježana Meštrić, vlasnica OPG -a Meštrić.


Fotoprilog


Tagovi

OPG Meštrić Bjelovarski vrt Snježana Meštrić Thuja Buxus Lovor visnja Cvijece Sadnice Bozicna drvca Nordijske jele Smreke Picee Conice Dracene Palme Orhideje Ruze


Autorica

Jelena Hendić

Više [+]

Jelena je magistar novinarstva sa višegodišnjim iskustvom. Njezin moto je: Novinarstvo nije posao, već način i stil života!