Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sadnja cvijeća
  • 08.05.2016. 15:00

Počela sadnja svibanjskog cvijeća

Pri kupnji cvijeća, mora se paziti gdje ga saditi jer neko cvijeće voli sunce, a neko sjenu. Pozornost treba obratiti i na položaj gredica.

Foto: Marin/pixabay.com
  • 1.534
  • 60
  • 0

Uz ljetnice, u plasteniku su proizvedene i trajnice, negdje oko 50 vrsta cvijeća. Svo cvijeće uglavnom će krasiti županjske ulice, trgove, ali i ulice pojedinih općina koje održava Čistoća. Tek manji dio cvijeća ostavljen je za prodaju.

"Ove godine ponudit ćemo begoniju, odnosno, petunije, kadife, vinke, euforbije i veliki broj trajnica, koje idu u kombinaciji s ljetnicama", kaže Manda Đurić, rukovoditeljica odlagališta i hortikulture.

Kada kupujemo cvijeće, moramo paziti gdje ćemo ga saditi jer netko voli sunce, a netko sjenu. Stoga se u odabiru moramo, prije svega, voditi zakonima prirode, a ne ljepotom cvijeta.

Obratiti pozornost na položaj gredica

"Za sjenovita mjesta proizveli smo begonije, koprive, kadife, koje mogu izdržati polusjenovita i sjenovita mjesta", otkriva Đurić.

Mnogi su već krenuli u sadnju cvijeća i uređivanje okućnica i balkona, a neki će tek početi sa sadnjom. Pozornost treba obratiti na položaj gredica, paziti na položaj sunca.

Cvijeće pokazuje svojim izgledom da li mu to mjesto odgovara ili ne, kaže Đurić, te savjetuje da treba pripaziti i na veličinu biljke, da one bujnije stavimo u pozadinu, a sitnije biljčice ispred.

Svaki savjet je zlata vrijedan, stoga uvijek pri kupnji potražite savjet, a prema cvijeću budite nježni i volite ga. Kažu da ono osjeti ljubav, te da ljubav obilato i vraća.

Foto: Marin/pixabay.com


Tagovi

Cvijeće Plastenik Prodaja Trajnice Ljetnice Sadnja


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.


Partner

VTV d.o.o.

Trg dr. Franje Tuđmana 2, 32100 Vinkovci, Hrvatska
tel: +385 (0) 32 492 102, e-mail: opci.poslovi@vktv.tv web: http://vktv.tv/