Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivreda
  • 16.09.2008.

Međunarodni simpozij o invazivnim biljkama i korovima

  • 2.056
  • 101
  • 0

U Rektoratu osječkoga Sveučilišta danas je počeo 2. međunarodni simpozij o invazivnim biljkama i tvrdokornim korovima, koji će, do 18. rujna, okupiti više od 100 sudionika, znanstvenika i stručnjaka iz više europskih država te Australije, SAD-a i Kanade.

Predsjednica Znanstvenog odbora skupa Edita Štefanić istaknula je kako će prvi dan sudionici raspravljati isključivo o alergogenoj biljci ambroziji i načinima njezina suzbijanja, a idućih dana i o ostalim invazivnim biljkama, koje prijete okolišu i zdravlju stanovništva, o biološkom ispitivanju korova i različitim modelima zaštite bilja.

Načelnik Sektora za poljoprivredu Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Miljenko Rakić istaknuo je kako Ministarstvo u dvije prošle godine pojačano provodi program praćenja širenja invazivnih korova, dodavši da je karta širenja ambrozije završena, a da se trenutačno prati više od 30 takvih biljnih vrasta.

Otvorivši skup, osječko-baranjski župan Krešimir Bubalo kazao je kako oko 15 posto stanovništva Županije pati od tegoba zbog ambrozije, koja se zadnjih godina počela dobro prilagođavati nekim herbicidima, dodavši da se održavanjem takva skupa nastoje sjediniti znanja i iskustva domaćih i inozemnih znanstvenika. Pokrovitelj skupa je Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ragionalnog razvoja, a organizatori osječko Sveučilište "Josipa Jurja Strossmayera", osječki Poljoprivredni fakultet i Tehnologijsko-razvojni centar.


Izvori

Hrvatska izvještajna novinska agencija - HINA

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Istri nailazim na mnoštvo zanimljivih sugovornika. Jedan od njih je i Šime Martinović koji je zadnjih 15-ak godina posvetio uzgoju divljih šparoga. Uskoro zanimljiva priča o ovom svestranom poljoprivredniku hobistu u kojoj ćete saznati št... Više [+]