Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Nedjeljka Jurin
  • 25.09.2017. 10:30

Ljekovitu eko kozmetiku Nedjeljke Jurin traže i u Egiptu

Premda je zbog napredovanja kozmetičke industrije, prirodna počela padati u zaborav, Nedjeljka Jurin, diplomirana fitoaromaterapeutkinja s gotovo desetogodišnjim iskustvom u izradi prirodne kozmetike, doprinosi u očuvanju zdravlja i ljepote kože mnogih žena, ali i muškaraca.

Foto: Roberta Kljenak
  • 1.563
  • 71
  • 0

Premda je zbog napredovanja kozmetičke industrije, prirodna počela padati u zaborav, Nedjeljka Jurin, diplomirana fitoaromaterapeutkinja s gotovo desetogodišnjim iskustvom u izradi prirodne kozmetike, doprinosi očuvanju zdravlja i ljepote kože mnogih žena, ali i muškaraca.

Ova školovana biljna profesionalka dolazi iz Kučišta s Pelješca, a proizvodi kreme za ljepotu, ali i za ublažavanje i liječenje raznih tegoba, kao što su bronhitis, psorijaza, vitiligo, virusne bradavice, gljivice i rozaceje. Time se bavi čitavo desetljeće, a s biljkama je, tvrdi ona i više nego povezana.

"Uzimajući u obzir da se naše tijelo iz dana u dan bori sa stresom koji se manifestira na koži, istoj je potrebito posvetiti puno pozornosti. Osim za zdravlje, brinemo i za izgled zbog čega sam napravila učinkovitu kremu pod nazivom “pegla za bore”, s kojom sam se proširila i na slovensko tržište.

Poizvodnja se temelji na ekološkim proizvodima s Pelješca

Karakteristika iste ogleda se u tome što hrani i stiska pore zbog čega pegla bore zahvaljujući skupini eteričnih ulja. Bitno je, pri tome, napomenuti da se koristi uz pomoć hidrolata koji ne stavljam u kremu upravo stoga što želim imati potpuno zdrave i prirodne proizvode, kakvi se ne mogu postići, ako koristite konzervanse", objašnjava Nedjeljka koja je u udruzi Zdrav život Rijeka naučila raditi s biljkama, što je pogodovalo njezinu odlasku u Samobor gdje je završila jednogodišnju školu za uzgajivače i prerađivače ljekovitog, aromatičnog i medonosnog bilja.

No, s obzirom na to da je srčana pobornica zdravlja i ljepote, to joj nije bilo dovoljno pa je završila fitoaromaterapiju, a pored toga je postala i jedina terapeutkinja koja je članica hrvatske krovne udruge za glinu.

Cijela joj se proizvodnja temelji na ekološkim proizvodima s poluotoka Pelješca odakle i je, a posebno se, osim zadovoljnim kupcima diči i brojnim nagradama.

"Sretna sam i čast mi je što je većina mojih proizvoda nagrađena medaljama na specijaliziranim sajmovima, što je cjelokupnom radu dalo notu više. Kada govorimo o nagrađivanim proizvodima, posebno bih izdvojila kremu za peglanje bora, kao i onu za bore od ljute naranče, potom kreme za atopijski, seboreični i kontaktni dermatitis. Osim krema, dičim se i nagradama za niz pripravaka od gline koji služe za detoksikaciju organizma", dodaje Nevenka za čije je proizvode bilo upita i iz Egipta i Ujedinjenih Arapskih Emirata, no, nisu ostvarili suradnju jer su, tvrdi ona, tražili za probu veliku količinu robe koju, s obzirom na to da je mala proizvođačica, nije mogla proizvesti.

Foto: Roberta Kljenak


Tagovi

Nedjeljka Jurin Krema za bore Krema od ljute naranče Manifestacije Osvajanje tržišta Eko kozmetika Prirodna kozmetika


Autorica

Roberta Kljenak

Više [+]

Roberta je dvostruka magistrica u području poljoprivrede. Obožava pisanje i fotografiju! Dobitnica je dekanove nagrade za najbolje studente, predavačica na brojnim poljoprivrednim kongresima i nezaposlena profesorica.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Predsjednik Zoran Milanović i ministrica poljoprivrede Marija Vučković na ovogodišnjem su Noćnjaku obišli izlagače i kušali njihove proizvode. Pogledajte više u našoj galeriji: https://www.agroklub.com/agrogalerija/nocnjak-2024-sadnja-masli... Više [+]