Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • IPARD
  • 30.03.2016. 12:30

Isplata za završeno ulaganje u preradu kamilice

Korisniku Bioagrar d.o.o. iz Ivanovaca isplaćeno je 1.804.413,83 kuna za ulaganje u izgradnju i opremanje objekta za preradu ljekovitog bilja.

Foto: Organica Vita
  • 538
  • 24
  • 0

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju obavila je novu isplatu na osnovi odobrenih sredstava iz IPARD programa, za završeno ulaganje u sklopu mjere 103 - Ulaganja u preradu i trženje poljoprivrednih i ribljih proizvoda u svrhu restrukturiranja tih aktivnosti i dostizanja standarda Zajednice.

Korisniku Bioagrara d.o.o. iz Ivanovaca u Osječko-baranjskoj županiji, u vlasništvu Joze Martinovića, isplaćeno je 1.804.413,83 kuna za ulaganje u izgradnju i opremanje objekta za preradu ljekovitog bilja. Korisnik je nabavio i liniju za preradu kamilice te dizel i elektro viličare.

U gradnju novih preradbenih kapaciteta, novih šest sušara i kupnju opreme, Biograr je lani uložio 5,5 milijuna kuna i time stvorio temelj za daljnji razvoj. Kroz program IPARD osigurao si je povrat od skoro dva milijuna kuna, koliko je uložio u gradnju objekta za doradu sušene kamilice površine 540 četvornih metara.

Više o svim IPARD korisnicima pogledajte ovdje.

Foto: Organica Vita


Povezana biljna vrsta

Kamilica

Kamilica

Sinonim: titrica, kamomila, zdraviš, bijeli margić | Engleski naziv: Camomile | Latinski naziv: Matricaria chamomilla (L.)

Kamilica je jednogodišnja, samonikla biljka raširena u cijelom svijetu. Može se uzgajati kao monokultura, ali ju intenzivno ne treba uzgajati duže od dvije godine. Obiluje... Više [+]

Tagovi

IPARD Bioagrar Kamilica Jozo Martinović


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Jeste li uočili kampanju?