Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Petrokemija
  • 22.07.2019. 16:30

I cvijeće treba redovnu prihranu za bujan rast i intenzivne boje

Kako bismo mogli što duže uživati u ljepoti i raskoši cvatućih ljubimaca, potrebno ih je redovito prihranjivati, a naročito lončanice posađene u maloj količini zemlje.

Foto: Karolina Tušek
  • 3.962
  • 246
  • 0

Ljeto je period kada cvijeće i ukrasno bilje brzo i snažno raste, a uz to obilno i dugotrajno cvate. Kako bismo mogli što duže uživati u ljepoti i raskoši cvatućih ljubimaca, potrebno ih je redovito prihranjivati, a naročito lončanice posađene u maloj količini zemlje. Petrokemija je u tu svrhu namijenila paletu tekućih mineralnih gnojiva pod nazivom Fertina C.

Fertina C za cvijeće i ukrasno bilje

Optimalan sadržaj makro i mikrohraniva u ovoj Fertini C za cvijeće i ukrasno bilje čini je neophodnim dodatkom u prihrani svih vrsta cvijeća: lončanica, kaktusa, cvijeća uzgajanog na otvorenom kao i cvijeća uzgajanog u staklenicima ili plastenicima. Ova Fertina omogućuje bolji i bujniji rast cvijeća i ukrasnog bilja, a kod cvjetnica povećava brojnost cvjetova i intenzitet njihove boje. Primjenjuje se prskanjem listova ili zalijevanjem tla oko biljke, jednom tjedno, s otopinom u koncentraciji od 0,5 % do 1% (koncentracija se dobije tako da se pola do jedan decilitar Fertine C ulije u 10 litara vode i dobro promiješa).

fv
Cvijeće i ukrasno bilje potrebno je redovito prihranjivati

Fertina C za pelargonije, surfinije i ostale cvjetnice

Fertina C za pelargonije, surfinije i ostale cvjetnice je tekuće mineralno gnojivo opskrbljeno svim neophodnim hranivima za cvjetnice, a sa svrhom postizanja bujnih cvjetova lijepe i postojane boje, koji su i glavni razlog uzgaja ove vrste cvijeća. Fertinom se prihranjuje jednom tjedno primjenjujući koncentraciju 1% (1 dcl na 10 l vode) prskanjem ili zalijevanjem.

fv
Prihranite cvijeće Fertinom C za snažan rast i intenzivnu boju cvjetova

Fertina C za sobno cvijeće i krizanteme

Fertina C za sobno cvijeće i krizanteme sadrži makro i mikro hraniva izbalansiranog omjera prilagođenog potrebama zelenog dekorativnog sobnog cvijeća, koje ima skromne potrebe za dušikom čija veća količina može negativno djelovati na dekorativnost njegovog šarenog lišća. Sobno cvijeće prihranjuje se jednom tjedno s otopinom čija koncentracija ne prelazi 0,5% (pola decilitra u deset litara vode). Ova Fertina odličan je izbor i za prihranu krizantema jer sadrži mikroelement bor koji sprečava pojavu deformacije cvijeta. Kako bi se spriječila ova pojava, koja narušava ljepotu cvijeta i tržišnu vrijednost krizanteme primjenjuje se otopina Fertine u koncentraciji 1%. Prihrana se provodi sve do faze otvaranja cvijeta, a primijeniti se može zalijevanjem ili prskanjem po listu.

Fertina Fe sprječava klorozu lišća

Fertina Fe sadrži mikroelement željezo čija je uloga sprečavanje i otklanjanje pojave kloroze lišća, najčešće uočene kod surfinija i hortenzija. Nedostatak željeza se očituje u blijeđenju i žućenju listova, te kržljavom izgledu biljke. Primjenom Fertine Fe preko lista može se spriječiti ova štetna pojava. Primjenjuje se otopina u koncentraciji do 0,2% (dvadeset mililitara - 20 ml u 10 litara vode). Primjenjuje se na mlađim biljkama do početka cvatnje jednom tjedno.
Za sve Fertine vrijedi pravilo da se primjenjuju po oblačnom vremenu ili pak rano ujutro ili kasnije navečer kada su temperature zraka ispod 25 ℃. Ako se primjenjuju putem lista tada list treba biti suh, a ne mokar od rose, kiše ili zalijevanja. Ako se primjenjuju zalijevanjem, prije primjene otopine Fertine zalijeva se manjom količinom čiste vode pa tek iza toga s otopinom izabrane Fertine. Redovitom i pravilnom prihranom navedenim Fertinama osigurava se ljepota cvijeća, koje oplemenjuje naš životni prostor i čini ga ljepšim i ugodnijim mjestom za život.

Za više informacija o folijarnoj prihrani cvijeća, obratite se tvrtki Petrokemija na jedan od niže navedenih kontakata.


Tagovi

Petrokemija Ukrasno bilje Fertina C Folijarna prihrana


Partner

Petrokemija d.d. tvornica gnojiva

Aleja Vukovar 4, 44320 Kutina, Hrvatska
e-mail: prodaja@petrokemija.hr web: http://www.petrokemija.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dobar dan, ako bi tko mogao da pomogne kako da spasim ovaj cvijet? Danas sam uocila smedje mrlje, odmah sam izbacila zemlju, bili su crvi u njoj, oprala korijenje, posudu, i s novom, cistom zemljom zasadila.. Sto ce biti sada, plasim se da... Više [+]