Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Emir Kusturica
  • 30.10.2016. 18:00

Emir Kusturica ulazi u ozbiljan posao sa smiljem

Poznati režiser Emir Kusturica, planira na području BiH saditi smilje i graditi destileriju za proizvodnju eteričnih ulja.

Foto: zimbio.com
  • 1.698
  • 169
  • 0

Emir Kusturica planira graditi destileriju za proizvodnju eteričnih ulja, a u planu su i još neki projekti. Da poznati režiser planira ući i u poljoprivredne vode, potvrdio je načelnik sektora za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove općine Bileća Radenko Popara, prenose nezavisne.

Popara je rekao da je ove godine u nekoliko navrata razgovarao sa Kusturicom koji ima namjeru sadnje smilja na 50 hektara, a na drugih 50 hektara želi izgraditi destileriju.

"Posljednji put smo u općini sa Kusturicom razgovarali prije petnaestak dana i, prema njegovim planovima, realizacija projekta trebala bi početi na proljeće sljedeće godine", rekao im je Popara.

Ovih dana očekuju zahtjev koji bi trebao uputiti Kusturica za kupovinu 50 hektara zemlje i za zakup isto toliko površine, koji će se naći na dnevnom redu prve radne sjednice skupštine općine Bileća. Kusturica je Bileću odabrao, kaže Popara, jer je to podneblje pogodno za sadnju smilja, ali i što je filmski režiser porijeklom iz bilećkog sela Plana.

Foto: zimbio.com


Tagovi

Sadnja smilja Emil Kusturica


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lipo Josipovo - lipa sva godina: Što još kažu narodne izreke?

Spomendan svetog Josipa obilježavamo danas, 19. ožujka. Uz ovoga sveca vezano je niz narodnih mudrosti koje služe kao svojevrsna prognoza vremena. Neke od njih objavljene...

Više [+]