Sweet

Tip: Poboljšivači tla
Proizvođač: Valagro S.p.A Italija

Sweet je dostignuće GEAPOWER tehnologije u skladu s prirodom, a odlikuje ga odlična kompatibilnost sa svim sredstvima za zaštitu bilja. Sweet je formuliran na način da putem biološki aktivnih spojeva poboljšava sam proces cvatnje i formuliranje plodova te na kraju ubrzava dozrijevanje plodova i povećava njihovu kvalitetu. Plodovi su ujednačeni i imaju intenzivniju boju. Sastojci u Sweet-u utječu na povećanje šećera u plodu, a zahvaljujući specijalnim nutrijentima poboljšava se sama konzistencija ploda te se omogućava duži rok skladištenja i čuvanja plodova.

Prednost Sweeta proizlazi iz činjenice da je to proizvod proizveden po standardima Geapower tehnologije - inovativnog procesa koji na najbolji način iz kvalitetnih prirodnih sirovina stvara potpuno iskoristiva biljna hranjiva.

Što je u Sweetu?
 • Polisaharidi - složeni šećeri, ugljikohidrati veće molekularne mase i složenije građe, koji se sastoje od velikog broja monosaharida povezanih glikozidnom vezom. Strukturni polisaharidi daju mehaničku stabilnost stanicama i organizmu. Zapravo, polisaharidi služe kao baza za potporu strukture stanice te su samim time bitan faktor u rastu i razvoju biljke.
 • Makro i mikroelementi - neophodni za odvijanje metaboličkih procesa. Sweet sadrži kalcij i magnezij zajedno s elementima borom i cinkom. Između ostalog, ovi elementi čine dio enzima koji su nositelji električki nabijenih molekula koje sudjeluju u izgradnji stanica. U drugim slučajevima sudjeluju u složenim metaboličkim procesima. Kombinacija ovih funkcija je važna za rast i razvoj biljke.
Kako Sweet utječe na cvatnju i dozrijevanje plodova?

 Polisaharidi i hranjivi elementi stimuliraju aktivnost enzima koji su direktno povezani s procesima cvatnje i dozrijevanja plodova. Kao rezultat tih procesa, plodovi su snažniji i vizualno ujednačeniji, dok im je boja intenzivnija. Redovito korištenje Sweeta utječe na povećanu akumulaciju karotenoida i flavonoida koji utječu na bolje dozrijevanje i kvalitetu plodova.

 • Utječe na povećanje sadržaja šećera u plodovima

Magnezij je važan čimbenik enzimatskih procesa, dok bor sudjeluje u procesima transporta šećera kroz staničnu membranu. Cink je co-faktor značajan za ostale procese. Zajedno, ovi elementi stimuliraju fiziološke procese u biljci koji utječu na povećanje sadržaja šećera u plodu.

 • Poboljšava konzistenciju plodova i osigurava duži vijek trajanja

Kalcij i magnezij sprječavaju pojavu nekih fizioloških bolesti, dok bor utječe na povećanje suhe tvari u plodovima pa su oni čvršće konzistencije i zadržavaju svježinu kroz dulji period čuvanja.

GEAPOWER tehnologija u SWEETU osigurava:
 • ujednačenu cvatnju i dozrijevanje plodova
 • podizanje razine šećera u plodovima
 • bolju konzistenciju i dulji vijek trajanja plodova
Rezultati Sweet-a u pokusima

Korištenjem Sweet-a u plasteničkoj proizvodnji ljiljana u Italiji, pokazalo je da je boja cvijeta 20 puta intenzivnija te da je cvijet veći u prosjeku za 7 cm od netretiranog.

Zašto odabrati Sweet?
 • na prirodan način pojačava boju plodova
 • utječe na podizanje sadržaja šećera
 • utječe na bolju konzistenciju plodova i njihov dulji vijek trajanja
 • siguran, prirodan proizvod, jednostavan za upotrebu i potpune usvojivosti
 • standardi Geapower tehnologije su zaštićeni patent firme Valagro kako bi krajnji rezultati bili najbolji i u skladu s prirodom
Upute za primjenu:
KULTURA VRIJEME PRIMJENE DOZA
Jabuka i kruška

Kada plod počinje mijenjati boju / 20 dana prije početka berbe.

3 l/ha
Koštićavo voće Kada plod počinje mijenjati boju / 10-15 dana prije početka berbe. 3 l/ha
Limun U vrijeme formiranja ploda. U vrijeme razvoja i dozrijevanja ploda. 2-3 l/ha, odnosno 3-3,5 l/ha
Vinske i stolne sorte vinove loze Kada bobice počnu mijenjati boju 20 dana prije početka berbe. 2-3 l/ha
Industrijska rajčica Kada plod počne mijenjati boju. 2-3 l/ha
Rajčica, paprika, patlidžan 7-10 dana prije svakog branja. 2-3 l/ha
Cvijeće Pred otvaranje pupa svakih 7-10 dana. 200-400 ml/100 l vode
Dinja i lubenica Od početka razvoja ploda, svakih 10-15 dana. 2,5-3 l/ha
Jagode Svakih 8-10 dana kada plod počinje poprimati svjetliju boju. 2,5-3 l/ha
Šećerna repa U fazi intenzivnog rasta korijena. 2,5 l/ha

 

Pogledajte ostala gnojiva proizvođača: Valagro S.p.A Italija