Promot Plus

Tip: Poboljšivači tla
Proizvođač: Biofa AG

Promot Plus je ojačivač bilja koji sadrži Trichoderma koningii 3 x 10 po g suhe tvari, T. harzianum 2 x 107 po g suhe tvari.

U Promot® Plus sadržane Trichoderma-vrste nalaze se i prirodno u tlu te se razmnožavaju i nastanjuju oko korijena biljke. Jedinstveni sastav od dviju Trichoderma-vrsta osigurava široki spektar djelovanja. Različiti sojevi Trichoderma harzianum aktivni su i na niskim temperaturama od 8°C. Za razliku od njih soj Trichoderma koningii vrlo je aktivan i na temperaturama do 35°C.

Djelovanje:

U izmjeni s tvarima metabolizma biljke, Trichoderma-vrste proizvode enzime i hormone, koji pospješuju rast i razvoj korijenovog sustava, cvatnju biljke i time povećavaju prinose. Povećava se otpornost biljke protiv bolesti i tolerantnost prema nepovoljnim utjecajima tla. Trichoderma-gljivice koje se razvijaju u području vlasastog korijenja ujedno konkuriraju za prostor i hranu uzročnicima bolesti kao što su: Sclerotinia, Botrytis, Rhizoctonia, Phytium, Phytophtora, Fusarium i Phomopsis.

Primjena:

  • Povrće i cvijeće
  • Potapanje: 1 %-tna (1 kg/100 l vode)
  • Miješanje u supstrate: 50-100 g/m3
  • Zalijevanje: 100 g / 1000 m(100 g/100 l vode)
  • Prskanje: 0,1% (100 g / 100 l vode)
  • 1 l otopine / 10 m2

Tretiranje sjemena: 5 g /2 kg sjemena

Promot® Plus se primjenjuje prvenstveno u sadnji, kod presađivanja te na mladim sadnicama.

Za uspješnu primjenu Trichoderma-preparata važna je pravovremena, preventivna primjena.
Promot® Plus djeluje na temperaturama od 8°C do 35°C. Optimalan pH iznosi 4-6.
Preporučuje se ponoviti jednu do dvije aplikacije svaka 2-3 tjedna, osobito ako uzgajamo sorte osjetljive na gljivične bolesti.

Skladištenje i rok trajanja: na hladnom i tamnom mjestu, 2 godine.

Pakiranje: 500 g, 10 kg

Pogledajte ostala gnojiva proizvođača: Biofa AG