Actiwave

Tip: Poboljšivači tla
Proizvođač: Valagro S.p.A Italija

Actiwave je prirodni aktivator mikro i makro hranjiva u tlu za primjenu kroz sustav kap na kap. Značajno povećava usvajanje hranjiva iz tla i povećava učinkovitost gnojidbe te u konačnici povećava prinos. Smanjuje štetnost nepravilne gnojidbe i popravlja svojstva tla koje je pregnojeno, zaslanjeno ili ima nepovoljan pH. Pomaže i u regulaciji usvajanja vode te smanjuje stres kod prekomjerne vlage ili suše u tlu.

Actiwave sadrži kaidrin, betain, algininsku kiselinu, polisaharide i proteine. Ključni je sastojak kaidrin (spoj vitaminske osnove) koji poboljšava sposobnosti biljke da raste, razvija se i daje plod. Izuzetno je važan za bolje primanje hranjiva. Betain, derivat aminokiselina, izuzetno je jak antistresni čimbenik. Čuva korijen i održava njegovu sposobnost da usvaja hranjiva čak i u nepovoljnim uvjetima. Betain i kaidrin djeluju sinergijiski u jačanju tretirane biljke.

Actiwave oslobađa hranjiva u tlu, povećava njihovu dostupnost, ispravlja pH tla, smanjuje štetne učinke mineralnih gnojiva i prekomjerne prihrane vodotopivim gnojivima, tj. smanjuje zaslanjenost tla.

Upute za primjenu:
KULTURA DOZA I NAČIN PRIMJENE VRIJEME PRIMJENE
VOĆE 15 l/ha fertigacijom ili 150 ml/100 l vode zalijevanjem početak cvatnje i nakon zametanja plodova
MANDARINA 15 l/ha fertigacijom ili 150 ml/100 l vode zalijevanjem početak cvatnje i nakon zametanja plodova
MASLINA 150 ml/100 l vode zalijevanjem ili 30 ml/20 l vode po stablu (1 l na 30 stabala) početkom vegetacije u ožujku, odnosno prije i nakon cvatnje
JAGODA 2 l / 1.000 m2 početkom vegetacije
PLODOVITO POVRĆE 1.5 l / 1.000 m2 početak cvatnje i nakon 30 dana
LISNATO POVRĆE I ARTIČOKA 1.5 l / 1.000 m2 nakon presađivanja i nakon 15 dana
UKRASNO BILJE I CVIJEĆE 1.5 l / 1.000 m2 na početku ciklusa i dva ponavljanja u razmaku od 15 dana

 

Pogledajte ostala gnojiva proizvođača: Valagro S.p.A Italija