Protifert Mangan

Tip: Organska gnojiva
Proizvođač: SICIT 2000

Protifert Mangan, otopina manganovog gnojiva. Mangan pridonosi boljem općem stanju biljaka, boljem prezimljavanju, proliferaciji, povećanoj otpornost na bolesti i poboljšanju kvalitete zrna. Nedostatak mangana se očituje ne samo u slabo opskrbljenim tlom manganom, već i u dobro opskrbljenim tlima.

Razlozi za slabu opskrbljenost biljaka ovim mikroelementom može biti i visoka kiselost tla. Slaba opskrbljenost može se uočiti i na vapnenastim, karbonatnim, slabo koloidnim, previše prozračnim tlima, na tlima sa izrazito visokim sadržajem organske tvari (stajski gnoj, gnojevka, slama), u tlima u kojima počinju prevladavati mikroorganizmi koji sudjeluju u oksidativnim procesima te u tlima koja su previše tretirana glifosatnim herbicidima.

Kompatibilnost:

  • Protifert mangan se dobro mješa sa većinom sredstava za zaštitu bilja, ali je ipak preporuka napraviti prije uporabe test kompatibilnosti. Nije preporučljivo kombinirati ga sa sredstvima za zaštitu bilja pri visokim temperaturama.


Upozorenje:

  • Izbjegavati primjenu po vjetrovitom i vrućem vremenu.


Mjere zaštite:

  • Prilikom primjene Protifert mangana koristiti zaštitna sredstva za oči i lice, zaštitno odijelo, te zaštitne rukavice. Prilikom primjene ne piti, jesti niti pušiti. Nakon primjene oprati izložene dijelove tijela vodom i sapunom. U slučaju trovanja ili u slučaju sumnje na trovanje, odmah prekinuti s primjenom i postupiti prema uputama za pružanje prve pomoći. Protifert mangan može biti štetan po zdravlje uslijed dugotrajne izloženosti.
N Mn
3,30% 6,00%

Pogledajte ostala gnojiva proizvođača: SICIT 2000