Organik za masline

Tip: Organska gnojiva
Proizvođač: Unichem Agro d.o.o.

Plantella ORGANIK za masline je organsko gnojivo s dugotrajnim djelovanjem koje osim najvećeg udjela organske tvari sadrži i kalcij, koji je ključan za zdrav rast masline te zdrav plod.

Prednosti:

  • visok postotak kalcija, koji je bitan za formiranje polena
  • ubrzava stvaranje humusa u tlu
  • izboljšuje zračnost tal in povečuje sposobnost zadrževanja vode
  • stimulira biljne enzime
  • potiče aktivnost mikroorganizama u tlu.

Opis:

Gnojivo Organik za masline je stopostotno organsko gnojivo u obliku peleta, termički obrađeno i time oslobođeno nečistoća i sjemena korova te bolesti. Visok udio organske mase ubrzava stvaranje humusa u tlu, zadržava vodootporna hranjiva u tlu, poboljšava prozračnost tla, povećava sposobnost zadržavanja vode te potiče aktivnost mikroorganizama u zemlji. Posljedica svega toga je da biljke učinkovito preuzimaju hranjive tvari, što znači i veću iskorištenost mineralnog dijela gnojiva, bolji rast biljaka, manje ispiranja mineralnih hranjiva u podzemne vode te manje zagađivanja okoliša.

Upotreba:

Gnojilo se koristi za redovita početna gnojenja i pripremu tla. Gnojimo u propisanim količinama u proljeće, kad tlo treba puno hrane za početak rasta maslina, te ujesen, kad je tlo iscrpljeno i treba okrjepljenje. S organskim gnojivom možemo gnojiti tijekom čitavog razdoblja rasta od veljače do studenog. Organsko gnojivo ima oblik peleta, koje jednostavno rastresemo po površini. Preporuča se da pelete ukopamo u zemlju, jer će na taj način gnojivo odmah početi djelovati, brže stići u područje korijena te će se time smanjiti gubitak hranjivih tvari.

Pogledajte ostala gnojiva proizvođača: Unichem Agro d.o.o.