Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Organik za masline

Tip: Organska gnojiva
Proizvođač: Unichem Agro d.o.o.

Plantella ORGANIK za masline je organsko gnojivo s dugotrajnim djelovanjem koje osim najvećeg udjela organske tvari sadrži i kalcij, koji je ključan za zdrav rast masline te zdrav plod.

Prednosti:

  • visok postotak kalcija, koji je bitan za formiranje polena
  • ubrzava stvaranje humusa u tlu
  • izboljšuje zračnost tal in povečuje sposobnost zadrževanja vode
  • stimulira biljne enzime
  • potiče aktivnost mikroorganizama u tlu.

Opis:

Gnojivo Organik za masline je stopostotno organsko gnojivo u obliku peleta, termički obrađeno i time oslobođeno nečistoća i sjemena korova te bolesti. Visok udio organske mase ubrzava stvaranje humusa u tlu, zadržava vodootporna hranjiva u tlu, poboljšava prozračnost tla, povećava sposobnost zadržavanja vode te potiče aktivnost mikroorganizama u zemlji. Posljedica svega toga je da biljke učinkovito preuzimaju hranjive tvari, što znači i veću iskorištenost mineralnog dijela gnojiva, bolji rast biljaka, manje ispiranja mineralnih hranjiva u podzemne vode te manje zagađivanja okoliša.

Upotreba:

Gnojilo se koristi za redovita početna gnojenja i pripremu tla. Gnojimo u propisanim količinama u proljeće, kad tlo treba puno hrane za početak rasta maslina, te ujesen, kad je tlo iscrpljeno i treba okrjepljenje. S organskim gnojivom možemo gnojiti tijekom čitavog razdoblja rasta od veljače do studenog. Organsko gnojivo ima oblik peleta, koje jednostavno rastresemo po površini. Preporuča se da pelete ukopamo u zemlju, jer će na taj način gnojivo odmah početi djelovati, brže stići u područje korijena te će se time smanjiti gubitak hranjivih tvari.

Pogledajte ostala gnojiva proizvođača: Unichem Agro d.o.o.