Sequestrene Life

Tip: Mineralna gnojiva
Proizvođač: Syngenta Agro

Sequestrene Life je gnojivo s formulacijom željeznog helata u obliku vodotopivih granula.

Željezo je jedno od temeljnih elemenata u sintezi klorofila. Iako je željezo prisutno u velikom udjelu u Zemljinoj kori, za biljku može biti nedostupno kod previsokog pH otopine u tlu, tj. kada se događa blokada željeza vezanog u tlu. To se najčešće događa u karbonatnim tlima.

Željezni helati iz pripravka Sequestrene Life čine željezne ione pristupačnima za biljku i u uvjetima visoke pH reakcije tla. Zbog toga Sequestrene Life primijenjen putem tla predstavlja odličan izvor iona željeza kroz duže vrijeme.

Primjena:

  • putem tla - u odgovarajućoj količini vode rastopiti mikrogranule i u obliku grubog spreja (pod niskim pritiskom) prskati na tlo ili mikrogranule jednostavno raspršiti po tlu kao suhi prah.
  • folijarno - preporuča se u slučaju intenzivne pojave željezne kloroze i kada vremenski uvjeti (npr.suša) ili tehnologija onemogučavaju primjenu preko tla. Usvajanje Fe helata preko lista je brže i biljka se zbog toga već u roku par dana oporavi. Zbog manje doze po hektaru djelovanje je privremeno i kraće od primjene preko tla.
Fe
6,00%