Osmoform NXT 22-5-11+2MgO+TE

Tip: Mineralna gnojiva
Proizvođač: ICL Specialty Fertilizers (Everris)

Osmoform NXT je Everrisovo novo sporo otpuštajuće gnojivo koje zamjenjuje Osmoform 1 i 2. Ima novo i jedinstveno svojstvo. Osmoform NXT sadrži sporo otpuštajući dušik i sporo otpuštajući kalij u istom proizvodu! Proizvod također vašoj biljci isporučuje fosfor, magnezij i mikroelemente.

Osmoform je sporo otpuštajuće gnojivo. Princip rada je temeljen na dugim lancima dušika koji se sporo razgrađuju. Taj je proces pod utjecajem temperature, mikrobioloških aktivnosti i vlage.

Osmoform NXT je temeljen na novoj tehnologiji granulacije SILK (na bazi silicija) koja sadržava sporo otpuštajući dušik i kalij. Sporo otpuštajući kalij je ugrađen u trodimenzionalnu matricu koja se sporo rastapa s vremenom.

Osmoform sadrži NKP, magnezij i paket mikroelemenata. Sastav dušika je uravnotežen kako bi biljka brzo reagirala nakon primjene te imala dugotrajni učinak nakon toga. Osmoform NXT sadrži granule od 1,2 do 2,8 mm.

Prednosti proizvoda:

  • Sporo otpuštanje dušika i kalija.
  • Nema gubitka gnojiva ukoliko se posuda s biljkom prevrne. Proizvod se lijepi za površinu supstrata.
  • Brza reakcija biljke, jaka zelena boja.
  • Vrlo učinkovito otpuštanje dušika.
  • Sadrži magnezij i mikroelemente s visokim sadržajem željeza.
  • Uključuje i silicij za jače biljke.
  • Dugotrajno djelovanje do 8-10 tjedana.
  • Jednostavna primjena.

Osmoform NXT je razvijen za površinsku gnojidbu rasadnika u posudama, no može se koristiti i u druge svrhe u kojima je potrebno dugotrajno djelovanje dušika i kalija. Dušik i kalij u proizvodu se otpuštaju tijekom perioda od otprilike 8  do 10 tjedana nakon primjene.

U slučaju površinske gnojidbe, bitno je podjednako primijeniti količinu gnojiva po površini supstrata. Ukoliko se primjeni po biljkama, preporučuje se odstraniti granule s lišća.

Čuvati na suhom. Djelomično korištene ili oštećene vreće bi se trebale dobro zatvoriti.

N P K Fe Cu Zn Mg Mn Mo
22,00% 5,00% 11,00% 0,50% 0,02% 0,02% 2,00% 0,10% 0,00%

Pogledajte ostala gnojiva proizvođača: ICL Specialty Fertilizers (Everris)