Osmocote Exact Hi.End 15-9-11+2MgO+TE

Tip: Mineralna gnojiva
Proizvođač: ICL Specialty Fertilizers (Everris)

Osmocote Exact Hi.End 8 – 9 M je kontrolirano otpuštajuće gnojivo temeljeno na Osmocoteovoj četvrtoj generaciji i tehnologiji duplog omotača (DCT). Kao i s Osmocote Exactom, dugotrajnost proizvoda i uzorci otpuštanja se znaju unaprijed.

Dio Osmocote Exact Hi.End-a je razvijen tehnologijom duplog omotača (DCT), a dio granula ima sekundarni omotač, što znači da udio proizvoda počinje s otpuštanjem hranjivih tvari kasnije tijekom kritične faze rasta. Rezultat je izrazito učinkovita isporuka hranjivih tvari koja poboljšava rast biljke.

Prednosti proizvoda:

  • Fiksan obrazac otpuštanja i dugotrajnosti; potpuno omotane granule.
  • Dio otpuštanja hranjivih tvari se odgađa do ljeta.
  • Bez potrebe za dodatnim ili ponovnom gnojidbom.
  • Nizak EC u početnoj fazi kultivacije.
  • Bolje ukorjenjivanje biljaka.
  • Sadrži sve osnovne elemente za ishranu biljaka.

Osmocote Hi.End 8 - 9M posebno je razvijen za uzgoj lončanica između svibnja i lipnja. Može se koristiti za razne vrste lončanica, četinjače, zimzeleno žbunje i ostale rasadnike.

Za biljke kojima su potrebne dodatne hranjive tvari u ljetnom razdoblju, preporučena doza je +/- 0.5 g/l više (oko 25%), nego kod Osmocote Exact Standarda. Za biljke osjetljive na sol koje apsorbiraju samo nekolicinu hranjivih tvari u prvim mjesecima nakon sađenja, količine su jednake preporučenim količinama.

Preporučena količina*

  Lagana
ishrana
Normalna
ishrana
Intenzivna
ishrana
Rasadnici u posudama koji zahtijevaju više hranjivih tvari kasnije tijekom sezone (primjena Hi.End) 3 - 4.5 g/l 4.5 - 5.5 g/l 5.5 - 7 g/l
Biljke osjetljive na sol 2.5 - 3.5 g/l 3.5 -  4.5 g/l 4.5 - 5.5 g/l

* Navede količine se odnose na neognojene supstrate i opće su preporuke. Obratite se svom Everris savjetniku za detaljne savjete i prilagodbu za korištenje u, npr. tunelima i staklenicima.

N P K Fe B Cu Zn Mg Mn Mo
15,00% 9,00% 11,00% 0,45% 0,03% 0,05% 0,02% 2,00% 0,06% 0,02%

Pogledajte ostala gnojiva proizvođača: ICL Specialty Fertilizers (Everris)