Lamag Ca

Tip: Mineralna gnojiva
Proizvođač: Klofač spol. s r.o.

LAMAG Ca je tekuće lisno gnojivo s fungicidnim djelovanjem. Primjenjuje se kod vidljivih kao i kod latentnih nedostataka magnezija i kalcija, uz istovremeno dodavanje mikroelemenata. Nedostatak magnezija negativno djeluje na stvaranje zelene lisne mase. Nedostatak kalcija negativno utječe na rast korijena i vegetativnog vrha biljke i može povećati opadanje cvjetova. U proizvodnji jabuka nedostatak kalcija može uzrokovati ozbiljne probleme kod dozrijevanja i skladištenja. Tkivo ploda u tom slučaju gubi svoju čvrstoću, ranije sazrijeva i postaje brašnjavo. Promjene su uočljive i na plodu jer na pokožici se razviju smeđe pjege. Kvaliteta ploda znatno je smanjena i plodovi gube svoju tržnu vrijednost. Primjenom na vinovoj lozi LAMAG Ca ima pozitivno djelovanje na ukupno zdravstveno stanje kulture kao i na urod i sadržaj šećera u grožđu. Kod primjene na rajčicu i papriku sprečava razvoj vršne truleži plodova. Preporučuje se višekratna ponovljena primjena u razmacima od 7-14 dana.

DOZIRANJE:

  • Jabuke: 2-4 primjene u dozi od 4 kg/ha u fazi rasta plodova (svibanj-srpanj)
  • Vinova loza: 1-2 primjene u dozi od 4 kg/ha nakon cvatnje
  • Lucerna: 1-2 primjene u dozi od 4 kg/ha u početku intenzivnog rasta
  • Rajčica: 1-2 primjene u dozi od 4 kg/ha pred početak cvatnje.

Koncentracija otopine može biti od 1-5%, što je viša koncentracija to je bolje fungicidno djelovanje.

MOGUĆNOST MIJEŠANJA:

LAMAG Ca može se miješati sa fungicidima, insekticidima i stimulatorima rasta. Može se miješati i sa KAN-om i otopinom uree. Ne smije se miješati sa gnojivima koja sadrže fosfor. Gnojivo nema fitotoksičnog djelovanja.

PAKIRANJE: u PVC pakiranju od 1, 10, 20 i 50 kg težine.

SKLADIŠTENJE:

LAMAG Ca se mora skladištiti u originalnoj ambalaži u suhom i zatvorenom skladištu, odvojen od ljudske i stočne hrane na temp. od 80do 300C. Zaštititi ga od direktnog sunca i smrzavanja.

Mg Ca
16,00% 5,00%

Pogledajte ostala gnojiva proizvođača: Klofač spol. s r.o.