Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Bjelovarsko-bilogorska županija
  • 15.02.2017. 07:30

Županijska sredstva za pet agrarnih udruga

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs potpisao je u prosincu 2016. godine Ugovore o dodjeli financijskih potpora udrugama za provedbu aktivnosti i projekata iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja s pet udruga.

Foto: bbz.hr
  • 1.743
  • 176
  • 0

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs potpisao je u prosincu 2016. godine Ugovore o dodjeli financijskih potpora udrugama za provedbu aktivnosti i projekata iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji u 2016. godini s pet udruga: Pčelarska udruga "Bilogora" Bjelovar, Pčelarski savez Bjelovarsko-bilogorske županije, Pčelarska udruga "Cvijet" Garešnica, Udruga Eko kultura Bjelovar i Udruga voćara, vinogradara i povrćara Rovišće.

Prijavljene aktivnosti i projekte navedenih udruga Županija sufinancira u ukupnom iznosu od 29.900,00 kuna, stoji na stranici Bjelovarsko-bilogorske županije.

Naime, Bjelovarsko-bilogorska županija za poljoprivredne udruge raspisala je Javni poziv za dodjelu financijskih potpora udrugama za provedbu aktivnosti i projekata iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji za 2016. godinu u svrhu dodjele jednokratnih financijskih potpora za aktivnosti i projekte od interesa za našu županiju.

Potpisani ugovori s pet udruga

Prihvatljive aktivnosti i projekti udruga po Javnom pozivu su oni koji za cilj imaju unapređenje udruživanja poljoprivrednih proizvođača, podizanje razine znanja u poljoprivrednoj proizvodnji, poboljšanje uvjeta za proizvodnju i poslovanje u ruralnom prostoru, organizacija i provedba gospodarskih manifestacija, očuvanje tradicijskih vrijednosti i proizvoda prepoznatljivih za Bjelovarsko-bilogorsku županiju, a odnose se na promicanje stočarske proizvodnje, pčelarstva, promociju i prodaju poljoprivrednih proizvoda na sajmovima i izložbama, organizaciju manifestacija te edukaciju i stručna putovanja. Tako je pet udruga prijavilo sljedeće projekte:

  • Pčelarska udruga "Bilogora" Bjelovar - Promicanje pčelarstva: Stručno putovanje i edukacija na Pčelarskoj poučnoj stazi u općini Ribnik
  • Pčelarski savez Bjelovarsko-bilogorske županije - 8. Županijsko ocjenjivanje meda
  • Pčelarska udruga "Cvijet" Garešnica - Konferencija o pčelarstvu i klimi
  • Udruga Eko kultura Bjelovar - Edukacija i stručno putovanje na istarska eko gospodarstva
  • Udruga voćara, vinogradara i povrćara Rovišće - Podizanje kapaciteta udruge kroz edukaciju, suradnju i promociju

Podsjetimo, Bjelovarsko-bilogorska županija ove godine je svojim poljoprivrednicima omogućila i sufinanciranje kreditne linije proljetne sjetve te sufinanciranje kreditiranja stočarske proizvodnje.

Županija vodeća u stočarstvu

"Kada govorimo o našoj županiji, moramo je opisati kao poljoprivrednu županiju koja je treća ukupno po vrijednosti proizvodnje u hrvatskoj poljoprivredi. Županija je vodeća u stočarstvu, u proizvodnji mlijeka, u proizvodnja meda i nizu drugih poljoprivrednih proizvoda. Temeljem toga Županija ima niz programa kojima potiče ukupnost poljoprivredne proizvodnje na području naše županije. Odlučili smo i to i radimo da podupiremo ne samo poljoprivrednike, naše OPG-ove ili tvrtke koji se bave poljoprivredom, nego i naše udruge koje okupljaju ljude i koje na taj način imaju mogućnost zastupanja strukovnih interesa i svega onoga iza čega se krije rad udruga", rekao je župan Damir Bajs.

"Ova sredstva ćemo iskoristiti za promidžbu pčelarstva i prodaje meda. Dosad nas je Županija podržavala, stoga zahvaljujem u ime svih pčelara", rekao je Vlado Maturanec ispred Pčelarskog saveza Bjelovarsko-bilogorske županije.

Foto: bbz.hr


Povezana stočna vrsta

Pčelarstvo

Pčelarstvo

Pčelarstvo je specifična grana ljudske djelatnosti te su interes i ljubav prema pčelama rašireni u svim dobnim i obrazovnim slojevima društva. Mjesta obitavanja pčela su veliki... Više [+]

Tagovi

Bjelovarsko-bilogorska županija Financiranje Udruge Pčelarstvo


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijep proljetni dan mnogi su iskoristili za radove u poljoprivredi. Sade se vinogradi, uređuju okućnice, priprema se tlo