Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Antraks
  • 23.09.2022. 09:00

Zbog posljedica zaraze stoke bedrenicom uzgajivačima pomoć od dva milijuna kuna

Nacrt Programa pomoći uzgajivačima stoke zbog posljedica zaraze stoke bedrenicom, u javnom je savjetovanju

Foto: Vjekoslav Hudolin (ilustracija)
  • 1.014
  • 44
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede u javno je savjetovanje pustilo Nacrt Programa pomoći uzgajivačima stoke zbog posljedica zaraze stoke bedrenicom

Program, kažu, ima za cilj kroz financijsku pomoć gospodarstvima, obuhvaćenim provođenjem mjera iz Naredbe o mjerama za sprječavanje pojave i širenja bolesti, osigurati naknadu po uvjetnom grlu stoke zbog otežanog poslovanja kako bi se ublažili gubici nastali provođenjem mjera.

Potpora se dodjeljuje korisnicima koji ispunjavaju uvjete, a financirat će se iz Državnog proračuna Republike Hrvatske u iznosu od 2.000.000 kuna.

Iznos potpore kojom Ministarstvo poljoprivrede dodjeljuje izravnu financijsku pomoć iskazat će se prema broju prihvatljivih uvjetnih grla korisnika. Po prihvatljivom UG iznosi do 600 kuna.

Cjelovit Nacrt Programa pomoći pročitajte ovdje

Ako ukupna vrijednost zahtjeva premaši omotnicu, maksimalni jedinični iznos po prihvatljivom UG proporcionalno se smanjuje.

Savjetovanje je otvoreno do 28. rujna. 


Tagovi

Bedrenica Program pomoći Nacrt Javno savjetovanje


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Gudovcu živo na proljetnom sajmu. Jedni kažu da je skupo, dok drugi troše bez pitanja. Jedni su sretni s ovim terminom dok neki trgovci smatraju da treba biti ranije, prije sjetve. Kako god, i u ovom formatu od četiri dana, posjetitelja n... Više [+]